• PRO TV
  • In materialele speciale Stirile Pro TV difuzate de 1 decembrie, Amalia Enache sta de vorba cu tinerii noii generatii

In materialele speciale Stirile Pro TV difuzate de 1 decembrie, Amalia Enache sta de vorba cu tinerii noii generatii

In materialele speciale Stirile Pro TV difuzate de 1 decembrie, Amalia Enache sta de vorba cu tinerii noii generatii

In ultimii 19 ani, 1 decembrie nu a mai fost doar Ziua Nationala, ci a devenit sinomim cu PRO TV, cu libertatea, cu inovatia, cu indemnul Gandeste liber! De atunci si pana acum o generatie noua s-a dezvoltat, o generatie care s-a nascut cu aceasta libertate si care nu cunoaste limitarile regimului trecut. Amalia Enache a pornit pe urmele acestor tineri care s-au remarcat si a aflat cum au folosit aceasta libertate intr-un material special pentru 1 decembrie care a fost realizat intre Bucuresti si Londra. 

Amalia a stat de vorba cu Ana Ularu, actrita momentului, Lana Dumitru, tanara speranta a design-ului romanesc, si Emi Gal, “copilul minune al online-ului”, pe care  Financial Times il remarca cand el avea doar 24 de ani.  

Amalia Enache, corespondent special si prezentator Stirile PRO TV spune despre acesta serie de reportaje: “Am cautat sa aflu, alaturi de ceilalti colegi de la “Romania, te iubesc!” care lucreaza la proiectul 1 decembrie cum arata generatia tinerilor pentru care perioada de dinainte de ‘89 este doar o poveste auzita de la parinti, cei care au trait mereu cu libertatea la indemana. Am vrut sa vedem cum s-au folosit de aceasta libertate, cum gandesc ei, ce fac cu vietile lor. Cine sunt tinerii de succes din aceasta generatie!”

Prin aceste materiale, ea a descoperit  trei tineri romani exceptionali, de succes, curajosi si care si-au folosit libertatea sa cucereasca lumea, sa exploreze, sa invete, sa construiasca, sa traiasca frumos. 

Ana Ularu este actrita generatiei ei, dar dincolo de faptul ca este acum in cinematografe intr-un film alaturi de Bradely Cooper si Jennifer Lawrence, ca a jucat in Borgia, a fost Shooting Star la Berlin si aleasa cea mai buna actrita din Romania, ea este prototipul noului actor. Trebuie sa lupte din greu pentru fiecare rol si are aceleasi nelinisti ca ale oricarui tanar roman care incearca sa-si gaseasca locul in lumea larga: “Imi doresc foarte mult sa lucrez in Romania, dar in lipsa ofertelor prea multe de aici ma duc sa ma lupt cu restul continentului”.

Un alt reportaj este despre Emi Gal, tanarul roman care a reusit sa construiasca o firma care ofera solutii pentru marile televiziuni ale lumii sa-si faca publicitatea interactiva si atractiva pe tot ce inseamna gadget modern, de la telefoane inteligente, la laptopuri. Compania lui este lider in Marea Britanie si Franta si e prezenta pe 12 piete din toata lumea. Are doar 28 de ani, birou la Londra si Bucuresti, aproape 40 de angajati si in anul in care englezii s-au temut ca ii cotropim pe piata muncii, el are teancuri de CV-uri de la englezi care vor sa lucreze pentru el. Logica nu l-ar fi plasat pe Emi Gal in liga in care traieste acum: familia lui este de romani obisnuiti, fosti muncitori la IMGB, iar el este un auto-didact 100%. Amalia i-a cunoscut si familia si va arata care au fost valorile cu care Emi a fost crescut, care i-au facut posibila traiectoria exceptionala  “Am intrat in lumea lui, de CEO atat de tanar, cu intalniri cu investitori de milioane de lire, clienti mari, angajati si am fost chiar la cateva interviuri de angajare cu candidati la joburi in compania lui, pe care daca ar fi sa o vanda azi, ar vinde-o doar cu 50 de milioane de lire sterline.” – spune Amalia.

Lana Dumitru, s-a remarcat in domeniul design-ului vestimentar printr-o colectie curajoasa care a adus in prim plan motivele romanesti folosite in portul popular. Succesul pieselor ei a fost atat de rasunator incat un mare brand de articole sportive i-a folosit imprimeul cu motive romanesti.  Lana spune despre generatia ei: “Nu e foarte colorata, este digitala, este online, este amuzanta, inteligenta, calatoreste peste tot, se misca, este inovativa …”

Amalia a descoperit-o pe Lana ca fiind: “Optimista si plina de viata, curajoasa sa ramana fidela aptitudinilor ei creative si libera sa duca bagajul ei cultural romanesc oriunde in lume ar mai ajunge, in marea ei dorinta de libertate de miscare.”

Pentru aceste materiale Amalia a strabatut 5066 de kilometri, a filmat 91 de ore acumulate din zile de filmare care incepeau la ora 7 dimineata si se incheiau la miezul noptii, a petrecut 4 zile in deplasare si 5 zile au fost alocate pentru filmarile din Romania. 

Povestile celor trei dar si multe alte portrete ale fiilor de Romania realizate de echipa Stirilor PRO TV va asteapta pe 1 decembrie, la PRO TV la orele 07:00, 11:00 si 19:00! 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni