• PRO TV
  • Prima gradina zoologica online din Romania. Ideea unui tanar pentru ca animalele sa nu mai fie admirate de dupa gratii

Prima gradina zoologica online din Romania. Ideea unui tanar pentru ca animalele sa nu mai fie admirate de dupa gratii

Prima gradina zoologica online din Romania. Ideea unui tanar pentru ca animalele sa nu mai fie admirate de dupa gratii

Prima gradina zoologica online din Romania isi deschide larg portile virtuale pentru toti cei care iubesc natura si frumusetile ei.

Un tanar a montat mai multe camere in cuiburile unor pasari, pentru ca noi toti sa putem sa le urmarim viata. Barbatul detesta ideea de cusca si spera ca in timp nu vor mai exista animale dupa gratii.

Momentul in care acest pui de barza a iesit din ou a putut fi urmarit in direct pe internet datorita lui Cristian, care a amplasat in cuib o camera video. Tanarul care a stat o vreme in Africa a avut aceasta idee este fascinat de vietati si a vrut sa vada si altii cat de interesanta este lumea necuvantatoarelor. Deocamdata observa comportamentul pasarilor. A inceput cu barza, ciocanitoarea, pitigoiul si ticleanul. 

"Este o camera IP, este conectat pe internet, o camera care filmeaza si cu infrarosu", spune tanarul. Si-a trimis un ''spion'' si in locul in care sunt hranite pasarile de la Muzeului Satului Banatean. Cristian le duce mereu seminte.

"Aceasta casuta, cum o numesc eu, a venit foarte bine intr-un moment in care noi hibernam putin, aceasta este perioada de iarna si sper din tot sufletul ca interesul oamenilor sa fie din ce in ce mai mare", a spus Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Banatean.

Barbatul militeaza impotriva gradinilor zoologice in care salbaticiunile sunt private de libertate.

"De cate ori merg la o gradina zoologica clasica ma apuca tristetea pentru ca acele animale pe care le vedem acolo nu au un comportament normal. Din acest motiv ambitia mea este sa amplasez cat mai multe camere pe cat mai multe specii, ca sa putem sa observam comportamentul animalului salbatic nealterat de faptul ca el sta intr-o cusca, inchis, sau este deranjat de prezenta omului", a spus Cristian Ilea, initiatorul proiectului.

Ideea lui este impartasita si de altii. Site-ul are deja mii de vizitatori. "Pasarelele astea minunate mi-au inveselit ziua" - a comentat unul dintre ei.

In etapa urmatoare Cristian ar vrea sa iscodeasca si adaposturile unor animale.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni