• PRO TV
  • Copiii care cresc fara parinti, ajutati de cativa voluntari cu suflet mare

Copiii care cresc fara parinti, ajutati de cativa voluntari cu suflet mare

Copiii care cresc fara parinti, ajutati de cativa voluntari cu suflet mare

Initiativa frumoasa din partea unor voluntari cu suflet mare din Deva, care sar in ajutorul copiilor lasati in tara de parintii plecati la munca peste hotare.

Multi dintre elevi se simt neputinciosi la scoala, pentru ca bunicii in grija carora au ramas nu-i pot ajuta la teme. Se mai roaga de invatatoare sa-i indrume dupa ore, iar acum o fundatie caritabila a creat pentru ei un program special: copiii isi fac lectiile cu profesori dedicati si primesc si o masa calda.

Serena are 9 ani si pana anul trecut a invatat la o scoala din Italia. Parintii ei insa s-au despartit si fetita impreuna cu cele trei surori ale ei s-a intors in Romania. Mama a plecat apoi la munca in Norvegia, iar copilele au ramas cu bunicii, la Deva.

Serena Xaidra, eleva clasa a 4-a: "Invat mai bine ca in Italia!"

Si gemenele Denisa si Dalia au ramas cu bunica, de 60 de ani. Insa programa de clasa a 3-a ii pune femeii rabdarea la incercare.

Dupa ore, acesti copii, cu varste intre 7 si 10 ani vin la fundatie, unde mananca de pranz si isi fac lectii ajutati de profesori voluntari.

Maria Balan, profesor educator voluntar: "Proiectul a fost gandit sa ajute copiii cu probleme in familie, dar copiii care totusi sunt interesati de scoala care o frecventeaza, care se descurca in sensul ca isi doresc sa devina cineva in viata."

Fundatia caritabila acopera din sponsorizari masa copiilor si o buna parte din rechizite.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni