• PRO TV
  • Versuri scrise de Ana Blandiana si Ioan Es. Pop, publicate in metrourile din Varsovia

Versuri scrise de Ana Blandiana si Ioan Es. Pop, publicate in metrourile din Varsovia

Versuri scrise de Ana Blandiana si Ioan Es. Pop, publicate in metrourile din Varsovia

Versuri scrise de Ana Blandiana, Ioan Es. Pop si Teodor Duna sunt publicate, in luna martie, in metrourile din Varsovia, in campania "Metropoezia/ Poems in the Underground", un eveniment prin care poezia europeana este promovata in randul publicului din capitala Poloniei.

Potrivit Institutului Cultural Roman (ICR), obiectivul principal al proiectului este promovarea poeziei contemporane europene prin metode mai putin uzitate. Versurile unor poeti din Austria, Cehia, Croatia, Danemarca, Germania, Elvetia, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Turcia, Ucraina si Ungaria vor fi publicate timp de aproape o luna, in original si in traducere in limba poloneza, in vagoanele si statiile de metrou, pe locurile utilizate de obicei pentru reclama.

Romania va fi reprezentata de trei poeti din generatii diferite - Ana Blandiana, Ioan Es. Pop si Teodor Duna - ale caror versuri au fost traduse de Kazimierz Jurczak, Joanna Kornaś-Warwas si Tomasz Klimkowski. Este a patra prezenta romaneasca la campania "Metropoezia/ Poems in the Underground", in urma participarilor din anii 2008, 2009 si 2010.

Proiectul, care urmeaza sa se desfasoare la Varsovia pe parcursul lunii martie, cuprinde, alaturi de campania prezentarii poeziilor in metroul varsovian, site-ul creat special pentru acest eveniment, lecturi publice in cafenele literare ale capitalei poloneze si un concurs de haikuuri, avand ca sursa de inspiratie Varsovia.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni