• PRO TV
  • Doina populara a cucerit o tanara din SUA. Studenta a inregistrat muzica din Gorj si vrea sa o cante in tara ei

Doina populara a cucerit o tanara din SUA. Studenta a inregistrat muzica din Gorj si vrea sa o cante in tara ei

Doina populara a cucerit o tanara din SUA. Studenta a inregistrat muzica din Gorj si vrea sa o cante in tara ei

Studenta la Universitatea Yale, Sarah a venit pe meleagurile noastre special ca sa studieze acest gen de muzica, inscris in patrimonul cultural imaterial al Unesco, in 2009.

Fata a mers singura in cateva sate din Gorj, unde i-a ascultat pe lautarii locului cantand cum stiu ei mai bine, iar cantecele au emotionat-o enorm.

Studenta la Universitatea Yale, din Mineapolis, Sarah s-a indragostit de muzica balcanica. A invatat cantece din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Bosnia si Hertegovina, iar acum a ajuns in judetul Gorj, ca sa studieze doina populara.

Sarah Larsson: "Iubesc muzica romaneasca, este foarte frumoasa si am inceput sa invat. Nu stiu decat cateva cuvinte romanesti: 'incantata de cunostinta' si 'nu vorbesc limba romana'".

In satul Paraul de Pripor, cei mai multi localnici sunt lautari din tata in fiu. Astfel ca Sarah a avut parte de concerte pe cinste.

Sarah Larsson: "Oamenii sunt foarte generosi si m-au ajutat sa gasesc valorile traditionale si apreciez asta."

Sarah a inregistrat toate piesele pe care le-a auzit, inclusiv doina noastra. Si isi doreste ca impreuna cu doua colege, cu care are o formatie, sa le cante prin Statele Unite ale Americii.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni