• PRO TV
  • Plăcintele poale-n brâu, celebre până şi la New York

Plăcintele poale-n brâu, celebre până şi la New York

Plăcintele poale-n brâu, celebre până şi la New York

Plăcintele romanesti \"poale-n brâu\" au cucerit New Yorkul! Asta a descoperit corespondentul Ştirilor Pro Tv, Carmen Avram, care, în ediţia din 7 decembrie a emisiunii Romania, te iubesc! prezintă telespectatorilor Pro Tv povestea romanului renumit în metropola americană pentru cofetăria sa.

Poate că nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că o plăcintă neaoşă romanească poate deveni vedetă, şi nu oriunde, ci chiar în inima New Yorkului. Ei bine, Ion Niţă, romanul care s-a născut la propriu într-o ladă de zahăr, după cum i-a mărturisit mama lui, a fost predestinat să-i îndulcească pe americani. Cofetăria domnului Niţă, în care un mexican şi un brazilian prepară prăjituri 100% romaneşti, face ravagii printre doamnele care ţin la siluetă. Romanul a înţeles cum funcţionează piaţa într-un mediu concurenţial acerb şi supraveghează şi corectează el însuşi tot ce se produce, fiind în permanenţă cu ochii-n patru ca reţetele lui să fie respectate cu străşnicie. Cofetăria este plină de clienţi încă de la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu, însă apogeul este cu adevărat atins de sărbători, când cozile cuceresc întreg spaţiul dintre tejghea şi colţul străzii.  

În aceeaşi ediţie, în care mâncarea bună face legea, Anca Nastasi este autoarea unui reportaj  care-i vizează pe străinii ce vin în mod special în Romania pentru a vâna şi a se înfrupta cu delicatese din vânat. Printre acestea, laba de urs este cea care face cu adevărat furori, pentru că umblă vorba despre ea că ar avea proprietăţi afrodisiace de-a dreptul miraculoase.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni