• PRO TV
  • Campania "Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!" continua sa sprijine victimele incendiului din Colectiv

Campania "Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!" continua sa sprijine victimele incendiului din Colectiv

Campania "Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!" continua sa sprijine victimele incendiului din Colectiv

Crucea Rosie Romana, in parteneriat cu PRO TV, continua campania „Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!” prin care ofera sprijin financiar victimelor incendiului din Colectiv si familiilor acestora. 

In prima etapa a campaniei, peste 345 000 euro au fost folositi pentru asigurarea de aparatura, tratament si medicatie pentru cei spitalizati

In cea de-a doua etapa a campaniei, peste 1.400.000 de euro vor fi folositi pentru continuarea tratamentului pe termen scurt, mediu si lung al victimelor.

Fiecare victima va beneficia de un fond de sprijin pentru acoperirea directa a nevoilor sale

Familiile persoanelor decedate vor primi un sprijin financiar in valoare de 10.000 de lei

Pana la epuizarea fondurilor existente, vor fi acoperite si cheltuielile privind tratamentul si recuperarea medicala specifice persoanelor arse

Prin intermediul campaniei Noua ne pasa. Impreuna daruim speranta!,  de la persoane fizice si juridice s-a strans suma de 1.849.742,17 euro, din care 1.421.266,17  euro sunt sume donate direct in conturile Crucii Rosii Romane deschise pentru aceasta campanie (cumulat lei, euro, dolari), iar 428.476 euro reprezinta contravaloarea SMS-urilor trimise, suma ce urmeaza a fi incasata.

In prima parte a campaniei, obiectivul a fost de a acoperi nevoile urgente, precum asigurarea de aparatura, tratament si medicatie pentru cei spitalizati. 

Fondurile folosite pana acum, in valoare de 345.652 euro, au fost indreptate catre:

- Asigurare necesar unitati medicale care ingrijeau victime, prin:

o Echipament constand in electro-dermatoame, meshgraft II complete pentru grefe de piele, placi meshgraft II, lame pentru electro-dermatom, monitoare functii vitale, consumabile pentru dializa, dotari pentru oxigenoterapie etc in valoare de 141.571 euro;

o Medicamente si consumabile medicale precum albumina umana, unguente pentru arsuri, saltele antiescara, halate, tifon, comprese, manusi chirurgicale sterile, betadina, aleza etc, indreptate catre urmatoarele unitati medicale: Spitalul de Arsi, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, Spitalul Militar, Spitalul Gr. Alexandrescu, Spital Elias, Spitalul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota, in valoare de 143.145 euro;

- Ajutor direct catre victime sau familiile acestora:

o Ajutor inmormantare catre 23 familii, in valoare de 49.658 euro;

o Ajutor familii (nominal mentionati de donatori), in valoare de 993 euro;

o Ajutor pacienti transferati in strainatate, in valoare de 2.070 euro;

o Ajutor victime externate (medicamente, manusi si bandaje compresive, programe de fizioterapie, transport, cazare si alte servicii in functie de nevoile acestora), in valoare de 8.285 euro. 

In acest moment, nevoile victimelor variaza de la caz la caz, fie ca sunt inca spitalizate sau in tratament la domiciliu. Cei peste 1.400.000 de euro ramasi din fondurile colectate vor fi utilizati pentru continuarea tratamentului pe termen scurt, mediu si lung al victimelor si pentru sprijinul familiilor celor decedati. 

In perioada urmatoare, pentru a veni in intampinarea tuturor nevoilor semnalate de cei care au fost in seara de 30 octombrie 2015 in club Colectiv, am stabilit alocarea unui fond de sprijin direct catre victime. Acesta se va calcula in functie de numarul de zile de spitalizare ale fiecarei persoane, si anume:

- victimele care au avut 1 – 7 zile de spitalizare vor fi sprijinite cu suma de 5.000 de lei

- victimele care au avut 1 – 21 de zile de spitalizare vor fi sprijinite cu suma 10.000 de lei 

- victimele care au mai mult de 21 de zile de spitalizare vor fi sprijinite cu suma 15.000 de lei

In plus fata de acest fond de sprijin, victimele #colectiv vor beneficia in continuare de sustinerea cheltuielilor pentru achizitionarea manusilor si bandajelor compresive (garment-uri), recomandate de medicul curant. Pentru acestea se iau masurile pacientilor de catre firma producatoare si Crucea Rosie se va ocupa direct de achitarea facturii. 

Tot pentru ajutorarea victimelor aflate in procesul de recuperare, Crucea Rosie Romana impreuna cu PRO TV au decis sa sustina si plata pentru achizitionarea unui kit medical special pentru ingrijirea pacientului ars, pentru o perioada de 6 luni. Fiecare pacient va primi 1 kit/luna. Kitul medical a fost agreat de doctori de specialitate si Ministerul Sanatatii si contine produse de igiena specifice, precum si produse tehnico-medicale necesare in aceasta etapa de tratament. Valoarea unui kit medical este de 2800 de lei si se estimeaza necesarul a 400 de kit-uri in valoare totala de 1 120 000 de lei. Kitul va fi distribuit pacientilor prin medicii curanti din fiecare unitate medicala unde au fost internati.

Pana la epuizarea fondurilor existente, Crucea Rosie Romana si PRO TV vor sustine si acele cheltuieli privind tratamentul si recuperarea medicala specifice persoanelor arse, precum operatii de reconstructie, proteze, terapii etc.

Familiile persoanelor decedate, care nu au solicitat si nu au primit sprijin financiar pana la aceasta data, vor primi un ajutor financiar in valoare de 10.000 de lei.

Actele necesare pentru solicitare sprijin victime:

- Cerere tip;

- Copie dupa CI;

- Copie scrisoare medicala primita la externarea din spital/ documente care atesta perioada de spitalizare;

- Cont bancar; 

Actele necesare pentru sprijinul familiilor celor decedati: 

- Cerere sau email prin care se mentioneaza gradul de rudenie cu decedatul (de preferat rude de gradul 1 )

- Copie certificat de deces;

- Cont bancar; 

- Copie dupa CI titular cont bancar;

Documentele pot fi transmise prin email la adresele comunicare@crucearosie.ro / marius.ion@crucearosie.ro  sau depuse la sediul central al Crucii Rosii Romane din str. Biserica Amzei nr. 29, sector 1, Bucuresti, tel. 021 317 060 06.

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni