• PRO TV
  • Se strang randurile in cortul Bake Off Romania! Au mai ramas doar 9 concurenti in lupta pentru marele premiu

Se strang randurile in cortul Bake Off Romania! Au mai ramas doar 9 concurenti in lupta pentru marele premiu

Se strang randurile in cortul Bake Off Romania! Au mai ramas doar 9 concurenti in lupta pentru marele premiu

Editia Bake Off Romania de aseara a adus in fata telespectatorilor retete delicioase de fursecuri si biscuit! Show-ul in care cel mai bun ingredient este surpriza l-a adus in cortul Bake Off Romania pe Nea Rata, pentru a superviza concurentii in constructia casutelor de turta dulce, iar rezultatele au fost desprinse parca din povesti.

Bake Off Romania a fost urmarit de peste 1.3 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:31 - 22:27. Cel mai urmarit minut al competitiei, de la 20:54, a reunit aproximativ 1.7 milioane de telespectatori in fata televizoarelor. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Bake Off Romania a fost lider de audienta, obtinand 8.1 puncte de rating si 17.8% share.

La prima proba, cea de semnatura, concurentii au avut de preparat doua sortimente de fursecuri, cate 12 bucati din fiecare, insa cea mai mare provocare a fost timpul, avand doar o ora la dispozitie. Retete dragi sufletelor lor sau pe care le fac pentru cei pe care ii iubesc au inceput sa apara pe bancurile de lucru. Combinatii de ingrediente din ce in ce mai complexe: dulceata de ardei iute, trufe cu cognac, nuca si merisoare, amaretto si nuci sau matcha au fost folosite de concurenti pentru a-i uimi pe Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu. Prezentarea a fost una impresionanta, dar matematica si cuptorul le-au jucat feste celor 10 concurenti ramasi in competitie. Juratii au gasit multe preparate coapte pe jumatate sau mai putin de 12 fursecuri dintr-un sortiment: „Ti-au placut asa de mult ca ai mancat sase din ele!”, i-a spus Alex Erikai. Adrian, Irina si Mihaela au reusit sa se remarce la aceasta proba. 

Proba tehnica a fost cu adevarat complicata si nu a permis erori. Tema acestei probe, data de Tudor Constantinescu, a fost macarons, un desert greu de realizat, care presupune maiestrie si indemanare. „Practic, un macaron se compune din doua cochilii si o garnitura, dar ce este esential pentru o cochilie este sa aiba acest piciorus, care scoate in evidenta atat de bine partea lucioasa si face diferenta intre cochilii si garnitura. Nu este o reteta deloc usoara. Aici este finetea in meseria de cofetar!”, a declarat Tudor. Aceasta proba a adus pe masa de jurizare cea mai mare varietate de produse ratate. Juratii, nestiind carui concurent apartine preparatul, au clasat-o pe Irina pe primul loc, fiind urmata de Mihaela si Adrian, aceiasi care s-au remarcat si la prima proba. 

Proba de creativitate a fost data de Nea Rata, care si-a facut o intrare in forta – cu tractorul. El nu a venit cu mana goala, si-a adus sculele si masina de facut faina. Nea Rata nu s-a limitat la supravegherea concurentilor, ci l-a invatat pe Tudor cum se facea faina pe vremuri. Concurentii au avut la dispozitie 4 ore, cu tot cu racire, pentru a prepara casa visurilor lor din turta dulce, cu o baza de 20 de centimetri si inaltime de cel putin 15 centimetri. Povestile casutelor au prins contur in cele mai creative forme, iar la capitolul prezentare toti concurentii au excelat. 

Irina a reusit sa isi indeplineasca scopul, obtinand insigna de cofetarul saptamanii: „Sunt fericita, sunt multumita, sunt extaziata, sunt increzatoare in mine, sunt toate la un loc!”. La proba eliminatorie au fost nominalizate Carmen, Ionela si Mariana: „Noi suntem castigatoarele probei eliminatorii!”, a spus Ionela cu zambetul pe buze. Cele trei au avut de reinterpretat biscuitele sarat: „Mi-ar placea sa vad un biscuite cu fois gras!”, a spus Simona.  Tensiunea si-a spus cuvantul, iar Carmen nu si-a mai putut abtine lacrimile dupa ce a trecut prin mai multe probe eliminatorii. Juratii au avut o decizie greu de luat, insa cea care nu a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor a fost Mariana, care a prezentat produsele necoapte: „Ma asteptam la acest verdict si nu m-a luat prin surprindere!”. 

Saptamana viitoare, luni, de la 20:30, numai la PRO TV, la Bake Off Romania, vor curge rauri de ciocolata delicioasa intr-o varietate de combinatii si arome. Pretentiile juratilor cresc, nivelul competitiei creste si nu mai este loc de erori. Au mai ramas doar noua concurenti, care vor trebui sa demonstreze ca merita sa mearga mai departe, iar Iulia Vantur va fi alaturi de ei pentru a le testa creativitatea intr-o proba dulce si emotionanta.

Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni