• PRO TV
  • Surpriza de proportii - niciun concurent nu a parasit cortul Bake Off Romania!

Surpriza de proportii - niciun concurent nu a parasit cortul Bake Off Romania!

Surpriza de proportii - niciun concurent nu a parasit cortul Bake Off Romania!

Saptamana sapte a fost una cu noroc pentru cei sase concurenti ramasi in competitia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania.

Dupa ce au trecut prin probe solicitante, care le-au pus la incercare tehnica si creativitatea, nici proba eliminatorie nu a fost usoara, insa emotiile acumulate s-au risipit rapid cand au aflat ca niciun concurent nu este eliminat. Deserturile internationale au fost provocarile cu care s-au confruntat Irina, Erika, Adrian, Daniel, Robert si Mihaela pentru a-si demonstra maiestria in cofetarie: „Am ramas cei mai buni! Va fi o batalie pe cinste!”, a declarat Irina. Juratii Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu au devenit mai severi in ceea ce priveste gustul si aspectul preparatelor, insa simtul umorului a fost pastrat si adaugat cu masura, exact unde trebuie. 

La prima proba, cea de semnatura, concurentii au avut de preparat acel cheesecake care sa vorbeasca despre personalitatea lor. Ei au facut totul de la zero: biscuitii pentru blat, crema si elementele de decor. O proba foarte grea, in care timpul nu a fost aliatul lor, iar acest lucru s-a vazut in preparatele esuate care au ajuns in fata juratilor. Compozitii transformate in omleta, neinchegate, decoruri de neinteles, dar si lucruri uimitoare cum ar fi decoruri plutitoare inspirate din bucataria moleculara au fost jurizate pe rand de cei trei experti. Doar doi concurenti au reusit sa castige aprecierea juratilor la aceasta proba: Robert si Adrian. 

Proba tehnica a fost una cu adevarat solicitanta, care a necesitat indemanare si precizie la milimetru. „Am ales proba asta pentru ca chiar daca pare grea, este matematica pura!”, a spus Alex, cel care a ales proba. Concurentii au trebuit sa prepare un tort Dobos de 40 de straturi, care sa nu depaseasca 15 cm inaltime: „Chiar le-ai dat o reala provocare!”, a spus Tudor. Panica, presiunea timpului limitat si dificultatile tehnice cu care s-au confruntat au cuprins concurentii. Nici montajul tortului nu a fost usor, deoarece trebuia sa aiba un gramaj exact, asa ca au fost nevoiti sa faca montajul pe cantar. Alex nu s-a lasat impresionat de incercarea concurentilor de a-l santaja emotional: „Credeti-ma ca o sa le masor si o sa le numar pe toate”!. Preparatele puse pe masa jurizarii fara sa se stie ale cui sunt nu s-au ridicat la asteptarile juratilor: „N-am reusit sa avem numarul de straturi, nu ne-a iesit blatul, nu ne-a iesit crema, dar nu aveti nicio scuza pentru aspectul exterior!”, a spus Tudor, iar Simona a completat: „Ati ramas sase! Daca asta puteti sa livrati voi in a saptea saptamana, poate ca locul vostru nu este aici!”. Totusi, primele trei pozitii in clasament au fost obtinute de Daniel, Adrian si Robert. 

Proba de creativitate a adus-o in cortul Bake Off Romania pe frumoasa Amalia Enache, care le-a adus concurentilor o mica provocare. Ea le-a oferit plicuri in care se gasea cate un tip de film ce trebuia integrat in preparatele lor: tiramisu pe tema covorul rosu. Daca din punct de vedere tehnic cei sase concurenti au considerat ca este o proba usoara, la nivel de aspect lucrurile s-au complicat cu adevarat. Film SF, muzical, istoric, horror, comedie sau politist a trebuit reprezentat in preparatul lor. O multitudine de prajituri au aparut in fata juratilor, care mai de care mai impresionante.

Robert a reusit sa se remarce la toate cele trei probe, insa a excelat la proba de creativitate, iar acest lucru i-a adus insigna de cofetarul saptamanii. La proba eliminatorie au fost propusi Irina, Daniel si Erika, care au trebuit sa reinterpreteze Savarina. Dupa ce au trecut prin emotii la foc continuu, preparatele lor au fost dezamagitoare si nu au reusit sa impresioneze juriul nici la nivel de aspect, nici de gust. Cei trei au avut o stea norocoasa, pentru ca inca de la inceputul competitiei, juratii au decis ca in saptamana sapte sa nu fie nicio eliminare, regula valabila pentru oricine ar fi intrat la aceasta proba. 

Saptamana viitoare, luni, de la 22:00, numai la PRO TV, la Bake Off Romania, traditiile romanesti vor crea emotii puternice, multa voie buna si dans alaturi de Andra si Catalin Maruta. Cui va creste cozonacul si cine vor fi cei trei propusi la eliminare, vom afla luni. 

Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni