• PRO TV
  • Toata lumea s-a uitat ciudat la acest "barbat cu chip infricosator". Ce se intampla atunci cand camera ii filmeaza si restul corpului

Toata lumea s-a uitat ciudat la acest "barbat cu chip infricosator". Ce se intampla atunci cand camera ii filmeaza si restul corpului

Toata lumea s-a uitat ciudat la acest "barbat cu chip infricosator". Ce se intampla atunci cand camera ii filmeaza si restul corpului

Imaginea cu acest barbat s-a viralizat cu o viteza uimitoare in ultimul timp. Este vorba despre un personaj care a fost construit pentru a ajuta la o companie de atragere a atentiei asupra importantei infrastructurilor rutiere actuale.

Specialistii au estimat ca sansele unui om sa moara intr-un accident de circulatie sunt de 1 la 5 000 spre deosebire de producerea unei tragedii in timpul unei calatorii cu avionul care a fost aproximata ca fiind de 1 la 11 milioane. Pentru a atrage atentia asupra acestor pericole care ne pandesc la tot pasul, o echipa de la Transport Accident Commission din Australia a realizat o sculptura care reprezinta o persoana ce poate supravietui impactului unui autoturism.

"Graham", asa cum a fost denumit de femeia care l-a realizat, artista australiana Patricia Piccinini, in colaborare cu un chirurg si un anchetator, nu are o infatisare prea placuta. Aceasta a fost si ideea de la care au plecat: sa arate cat mai infricosator pentru ca oamenilor sa le ramana intiparita in minte imaginea. 

Ceea ce observam de la o prima analiza a sculpturii este faptul ca "Graham" nu are gat: cele mai multe victime ale accidentelor rutiere se ranesc in jurul gatului sau chiar si-l rup. Cranil este masiv pentru ca in momentul impactului soferul sa nu sufere traume la nivelul creierului. 

"Graham" poate fi vizitat la Biblioteca de Stat din Victoria, pana la data de 8 august. Apoi urmeaza sa fie expusa in mai multe locuri din Australia, dar cei care nu au posibilitatea sa ajunga il pot urmari pe internet. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni