• PRO TV
  • Initiativa unor artisti talentati a cucerit internetul. Ei realizeaza coroane din henna pentru femeile bolnave de cancer

Initiativa unor artisti talentati a cucerit internetul. Ei realizeaza coroane din henna pentru femeile bolnave de cancer

Initiativa unor artisti talentati a cucerit internetul. Ei realizeaza coroane din henna pentru femeile bolnave de cancer

In ultimii ani, desenele decorative cu henna au devenit foarte populare in intreaga lume.

Numite mehandi, acestea sunt traditionale in India si sunt menite sa infrumuseteze mainile miresei inaintea ceremoniei de nunta. Frumusetea acestor desene corporale a atras atentia femeilor din intreaga lume, iar acum acestea au devenit extrem de populare. Mai nou, tatuajele cu henna se pot realiza si in alte parti ale corpului. 

Un grup de artisti tatuatori din Canada au decis sa isi foloseasca talentul pentru o cauza nobila. Acestia au pus bazele comunitatii Henna Heals si le ofera femeilor care sufera de cancer tatuaje gratuite cu henna. 

Citeste si: A lucrat timp de 3 ani si jumatate, 10 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, dar rezultatul te va coplesi. O adevarata opera

Femeile care si-au pierdut podoaba capilara in urma sedintelor de chimioterapie sunt adesea demoralizate. Parul lung reprezinta pentru sexul frumos un simbol al feminitatii, iar pierderea lui are un impact negativ asupra starii emotionale, mai ales in cazul femeilor care sufera de cancer. 

Pentru a le veni in ajutor, artistii canadieni le picteaza gratuit coroane din henna. Desenele de inspiratie florala, simbolurile religioase si mesajele de sustinere sunt frumos imbinate si aplicate pe scalpul pacientelor. 

"Pentru bolnavii de cancer, coroanele din henna aduc un plus de confort. Sunt un fel de terapie", spune Frances Darwin, fondator al grupului Henna Heals. 


Aceeasi initiativa a fost luata de o tatuatoare din Seattle. Cunoscuta pe retelele de socializare sub numele de Sarahenna, aceasta aduce zambetul pe buzele femeilor care isi doresc sa uite pentru cateva clipe de suferinta pricinuita de cancer. 


 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni