• PRO TV
  • Un fotograf a folosit un program de recunoastere faciala pentru a gasi pe internet oameni pe care i-a pozat in metrou

Un fotograf a folosit un program de recunoastere faciala pentru a gasi pe internet oameni pe care i-a pozat in metrou

Un fotograf a folosit un program de recunoastere faciala pentru a gasi pe internet oameni pe care i-a pozat in metrou

Yegor Tsvetkov, un fotograf din Saint Petersburg, a atras atentia internautilor prin intermediul unui proiect foto inedit. Barbatul a fotografiat mai multi necunoscuti care circulau cu metroul, iar prin intermediul unui program de recunoastere faciala a reusit sa le identifice conturile facute pe retelele de socializare. 

Initiativa lui Yegor a facut senzatie pe internet, iar succesul proiectului este alimentat de adevarul trist pe care il scoate la iveala: cu ajutorul filtrelor, imaginile publicate de utilizatori pe retelele de socializare arata o alta realitate. Din aceasta cauza, chipurile oamenilor fotografiati de Tsvetkov sunt greu de recunoscut in pozele postate pe internet. 

Proiectul fotografic demarat de Yegor s-a desfasurat pe o perioada de sase sapramani, timp in care rusul a realizat fotografii la intamplare cu pasagerii aflati in mijloacele de transport in comun. Desfasurat sub numele "Your Face Is Big Data", proiectul demonstreaza ca prin intermediul internetului putem afla o multime de informatii chiar si despre persoanele cu care nu am intrat niciodata in contact. 

Citeste si: Ce s-a intamplat cu daneza care a salvat un copil lasat sa moara de foame si abandonat pe strazile unui oras din Nigeria

In plus, Yegor si-a dorit sa demonstreze ca dreptul oamenilor la intimitate si viata privata poate fi usor incalcat cu ajutorul tehnologiei si dispozitivelor digitale, scrie The Guardian

"Oamenii nu au reactionat in niciun fel, desi erau constienti ca ii fotografiam fara sa le cer acordul", a declarat fotograful de origine rusa. 

Conform lui Stanislav Kozlovsky, profesor asistent in cadrul deparmanetului de Psihologie al Universitatii de Stat din Moscova, diferenta dintre imagini nu ar trebui sa ne surprinda.

"Pe retelele de socializare, oamenii au tendinta de a se prezenta asa cum si-ar dori sa fie vazuti prin ochii celorlalti. Adesea, imaginea pe care isi doresc sa o afiseze tinde sa fie diferita de realitate, de modul in care arata atunci cand se afla in metrou, in drum spre serviciu. Din punct de vedere psihologic, acest lucru este de inteles", a declarat profesorul.

Despre proiectul sau inedit, Yegor spune ca este o ilustratie a modului in care va arata viitorul daca oamenii continua sa se expuna atat de mult pe internet. 

Vezi mai mult imagini aici!


Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni