• PRO TV
  • 10 caracteristici pe care doar persoanele cu un psihic puternic le detin

10 caracteristici pe care doar persoanele cu un psihic puternic le detin

10 caracteristici pe care doar persoanele cu un psihic puternic le detin

Teoretic vorbind, toate experientele prin care am trecut ne ajuta sa devenim persoane mai puternice. Optimismul, controlul asupra vietii noastre si lipsa regretelor sunt doar cateva caracteristici la care ar trebui sa lucram. 

Conform psihoterapeutului Amy Morin, s-au identificat anumite caracteristici pe care le are o persoana cu un psihic puternic. 

1. Stii cum sa iti pastrezi echilibrul dintre emotii si ratiune

Nu este vorba ca te lasi condus de emotii sau de ratiune. Este vorba de cum stii sa pastrezi echilibrul dintre aceste doua lucruri si de ideea de a fi constient de momentul cand emotiile iti pot afecta logica in procesul luarii unei decizii. Daca esti puternic mental, stii cum sa mentii aceasta balanta. 

2. Iti petreci timpul facand activitati productive

Se pot gasi o multime de scuze pentru a nu iti duce la bun sfarsit sarcinile. Insa, persoanele puternice mental se focuseaza pe ce au de facut  si evita sa iti piarda timpul facand activitati inutile. 

3. Ai incredere in abilitatile tale de a te adapta la schimbari

Viata se schimba constant si uneori iti este greu sa te adaptezi la noi situatii. Majoritatea oamenilor incearca sa reziste la aceste schimbari, dar oamenii care au un psihic puternic, incearca sa se acomodeze repede la schimbarile noi care apar in viata lor. 

4. Inveti din greseli

Persoanele cu o minte puternica nu incearca sa isi justifice actiunile sau sa isi ascunda greselile de ceilalti oameni. Ei invata din greseli si spera sa devina mai buni. 

5. Gasesti echilibrul dintre cine esti si cine vrei sa devii

Daca esti o persoana cu un psihic puternic, poti accepta cine esti acum, dar niciodata nu te vei opri sa lucrezi la a deveni o persoana mai buna. 

6. Te bucuri de succesul altora

Sa ai un psihic puternic inseamna sa stii sa cooperezi cu cei din jurul tau. Succesul altora, nu te face niciodata sa te simti gelos, din contra, stii cum sa te bucuri de acest lucru.

7. Traiesti si iei decizii in functie de valorile tale

Daca traiesti in functie de valorile tale si iti intelegi prioritatile, niciodata nu o sa intampini dificultati in a lua decizii. Aceasta abilitate face oamenii sa devina puternici psihic.

8. Te intereseaza sa iti imbunatatesti abilitatile mai mult decat sa le arati

In general, oamenii au tendinta sa primeasca aprobare din partea celorlalti. Persoanele cu un psihic puternic se axeaza pe a-si imbunatatii abilitatile fara sa caute aprobare. 

9. Esti responsabil pentru actiunile tale

Puterea mintii nu garanteaza faptul ca nu vei face niciodata greseli. Cel mai important lucru este sa inveti din greseli si sa treci peste.

10. Esti recunoscator

In loc de dorinta de a avea mai mult, persoanele cu un psihic puternic considera ca ele au mai mult decat au nevoie si stiu ca fie multumite cu acest lucru. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni