• PRO TV
  • Cazul incredibil al unui bebelus nascut prematur la 12 saptamani

Cazul incredibil al unui bebelus nascut prematur la 12 saptamani

Cazul incredibil al unui bebelus nascut prematur la 12 saptamani

Sunt putine lucruri care sunt mai fascinante decat nasterea propriu-zisa. Procesul de a aduce pe lume un bebelus si sa il tii timp de 9 luni este incredibil. 

Cu toate acestea, sunt cateva nasteri incredibile, precum cea a bebelusului Manushi, care s-a nascut prematur la 12 saptamani, cantarind greutatea socanta de 0,4 kg. Greutatea normala pe care ar trebui sa o aiba un bebelus la nastere este intre 2,7 si 4,1 kg. 

Pe langa ingrijorarea asupra greutatii pentru care doctorii i-au acordat 0,5% sanse sa supravietuiasca, Manushi are acum 6 luni si poate pleca din spital. 


Sursa: Viral Thread

Nasterea traumatica a fetitei a venit neasteptata, cand presiunea sangelului mamei a inceput sa creasca dramatic. Ingrijorata pentru starea de sanatate a mamei si a bebelusului, doctorii au facut o radiogrfie cu ultrasunete prin care au remarcat absenta fluxului de sange de la copil. 

Avand putin timp la dispozitie pentru a actiona, doctorii au decis sa aduca pe lume beleusul de 12 saptamani prin cezariana. Sansele de supravietuire a copilului au fost foarte mici, insa Manushi a fost cu siguranta menit sa traisca. 


Sursa: Viral Thread

Din cauza nasterii fortate, creierul, rinichiul, plamanii si inima fetitei erau subdezvoltate. A trebuit sa fie mutata imediat la un ventilator pentru a ajuta organele sa functioneze. 

"S-a chinuit sa respire, asa ca a fost pusa imediat la un ventilator avansat pentru suport respirator", a declarat Dr.Sunil Janged. 

Din cauza nevoilor medicale imense pentru a-i salva viata micutei, costurile au ajuns undeva la 15,745 de dolari care, din fericire, au fost acoperite de spitalul la care a fost internata.


Sursa: Viral Thread

"Ne-am decis sa salvam viata copilului si sa ii oferim serviciile medicale si atentia de care are nevoie, deoarece am vrut sa transmitem mesajul ca o fata/femeie trebuie sa fie protejata" a explciat Dr. Janged. 

Manushi are acum 6 luni si a fost extrenata din spital. Se presupune ca se va dezvolta normal si nu exista nici o indoiala ca micuta va avea nevoie in continuare de ingrijire medicala, insa cu toate acestea ea pare sanatoasa si fericita. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni