• PRO TV
  • Si-a cumparat singur un aparat pentru chimioterapie, deoarece spitalul "nu isi putea permite"

Si-a cumparat singur un aparat pentru chimioterapie, deoarece spitalul "nu isi putea permite"

Si-a cumparat singur un aparat pentru chimioterapie, deoarece spitalul "nu isi putea permite"

Un pacient diagnosticat cu cancer si-a cumparat propriul aparat de chimioterapie de pe eBay pentru doar 175 de lire sterline, dupa ce spitalul NHS a spus ca nu si-a putut permite un astfel de aparat. 

Steve Brewer, in varsta de 62 de ani, a luptat impotriva cancerului intestinal incepand din 2014 si a fost informat de asistentele spitalului din Peterborough City ca nu si-au putut permite sa cumpere alte aparate cu trei pompe care administreaza medicamente impotriva cancerului. 

De obicei, costa aproximativ 4300 de lire sterline, asa ca Steve a decis sa ia lucrurile in propriile maini si sa vada daca ar putea gasi el insusi o masinarie de acest gen. 

Steve a trecut prin 25 de sedinte de chimioterapie pentru a-i tine sub control boala si pentru a-l ajuta sa se vindece. Tatal a trei copii trebuie sa mearga la spital si sa foloseasca aparatul saptamanal. 

El a declarat:"Mi-am facut prima sedinta de chimioterapie si asistenta mi-a explicat ca nu au suficiente pompe. M-am gandit ca voi gasi o persoana care sa doneze pentru aceasta cauza. M-am uitat pe internet si am vazut un aparat la 175 de lire sterline."

De la realizarea descoperirii, el a donat fonduri in jur de 900 de lire sterline pentru a dona sase pompe la spital. Initial, personalul de la spitalul Peterborough City a declarat ca nu le-ar putea folosi, deoarece erau second-hand. 

Cu toate acestea, Steve, impreuna cu asistenta Angelo Cuenca, i-a convins pe popmpierii Baxter sa reevalueze utilajele gratuite, permitand astfel ca spitalul sa le poate folosi pentru inca alti 5 ani. 

"Din cauza birocratiei a durat ceva pana au acceptat, dar am perseverat. Aveau nevoie de aceste aparate. Trebuie sa existe o multime de aparate second-hand. Ar putea salva spitalele de sute de mii de lire sterline.", a declarat Steve.

Linda Nkhata, managerul sectiunii de chimioterapie a zis:"Pompele au costat 3400 de lire serline pentru a cumpara unele noi, ceea ce ar reprezenta o cheltuiala masiva pentru spital, insa din donatiile primite, aceste aparate, chiar daca sunt second-hand au ajutat la salvarea multor vieti."

De asemenea, a adaugat ca spitalul este "incredibil de recunoscator domului Brewer pentru donatia generoasa."

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni