• PRO TV
  • Cat de cheltuitor esti in functie de metoda de plata folosita

Cat de cheltuitor esti in functie de metoda de plata folosita

Cat de cheltuitor esti in functie de metoda de plata folosita

Exista multe semne care dovedesc faptul ca lumea se indreapta spre o economie lipsita de bani cash. 

Conform unui studiu care cuprinde date din 60 de tari, consumatorii au facut in 2014 un total de 417 miliarde de plati cu cardul, spre deosebire de anul precedent in care numarul a fost de 311 miliarde.

In prezent doar 14% dintre consumatorii americani folosesc bani cash pentru cumparaturile de zi cu zi, iar 78% dintre ei sustin ca prefera plata cu cardul, in detrimentul banilor cash.

Chiar daca platile cu cardul sunt mult mai comode si rapide, ele ascund si dezavantaje, pe care putini le stiu. Iata care sunt cele mai importante: 

1. Atunci cand platesti cu cardul esti tentat sa cheltui mai mult

Conform cercetatorilor, atunci cand decidem sa platim cu cardul avem tendinta de a cheltui mai mult, pentru ca nu realizam de fapt cati bani cheltuim. Daca am plati cu bani cash aceleasi cumparaturi, am observa ca vom fi surprinsi de suma pe care ajungem sa o scoatem din buzunar.

2. Utilizatorii cardurilor bancare nu doar cheltuie mai mult, dar cumpara si lucruri mai nesanatoase decat cei care prefera banii cash

Explicatia este faptul ca atunci cand platim cu cardul avem tendinta de a cumpara impulsiv, fara a tine cont de cat de mult avem de fapt nevoie de alimentele sau lucrurile respective.

3. Cei care platesc cu bani cash sunt mai multumiti de ceea ce achizitioneaza

Studiile recente sustin ca persoanele care folosesc banii cash la cumparaturi sunt mult mai atasati de ceea ce achizitioneaza, in comparatie cu cei care utilizeaza cardul de credit.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni