• PRO TV
  • Fetita de 9 ani, din Vaslui, olimpica la limba rusa, desi nu studiaza disciplina la scoala

Fetita de 9 ani, din Vaslui, olimpica la limba rusa, desi nu studiaza disciplina la scoala

Fetita de 9 ani, din Vaslui, olimpica la limba rusa, desi nu studiaza disciplina la scoala

Elena Jidanasu, de 9 ani, din Barlad, eleva in clasa a II-a, a obtinut premiul intai la Olimpiada de Limba Rusa, desi nu studiaza limba la scoala si nici nu provine dintr-o familie in care sa se vorbeasca ruseste.

Elena pur si simplu este atrasa de limba rusa si a decis sa o invete singura, relateaza adevarul.ro.

Elena a fost cea mai mica participanta la olimpiadei de limbi straine desfasurate in acest an in Vaslui si a concurat cu elevi de clasa a V-a. Lucrarea ei a fost aproape perfecta, obtinand 98 de puncte din 100.

Fetita este pasionata de limbi straine, pe langa rusa studiind engleza si franceza. A decis sa invete rusa acum aproape 2 ani, cand a fost la Chisinau la un concurs de karate, unde a auzit vorbindu-se limba in jurul ei.

"Atunci am auzit pentru prima oara cum suna limba rusa. Din acea clipa mi-am dorit foarte mult sa invat acesta limba. Nu dupa mult timp, am rugat-o pe mama sa-mi caute o profesoara, care sa ma invete limba rusa", povesteste fetita.

Elena Jidanasu a inceput sa studieze limba rusa din toamna anului 2016, cand era in clasa I. De atunci, s-a transformat intr-un adevarat magnet care atrage orice informatie legata de limba rusa. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni