• PRO TV
  • Traditii de Paste din intreaga lume. Cum celebreaza oamenii din toate colturile globului sarbatoarea religioasa

Traditii de Paste din intreaga lume. Cum celebreaza oamenii din toate colturile globului sarbatoarea religioasa

Traditii de Paste din intreaga lume. Cum celebreaza oamenii din toate colturile globului sarbatoarea religioasa

Pastele este sarbatoarea care reuneste familiile, indiferent de locul din care provin.

Festivaluri speciale, targuri, vanatori de oua si obiceiuri traditionale respectate din mosi stramosi: acestea sunt doar o parte dintre activitatile specifice sarbatorii desfasurate pretutindeni. 
 
Pastele este sarbatoarea care reuneste familiile, indiferent de locul din care provin. Festivaluri speciale, targuri, vanatori de oua si obiceiuri traditionale respectate din mosi stramosi: acestea sunt doar o parte dintre activitatile specifice sarbatorii desfasurate pretutindeni.
 
Finlanda
 
Daca se intampla sa te afli in aceasta tara de Paste, vei observa focuri de tabara uriase aprinse in ajunul sarbatorii. Familiile obisnuiesc sa se adune in jurul focului in ideea ca acest gest va alunga spiritele rele.
 
Polonia
 
In Polonia, barbatul din casa nu are voie sa se implice in pregatirile pentru sarbatoare, asa ca cei mai multi domni stau afara si practica sport. Se spune ca daca incalca regulile, domnilor nu le va mai creste mustata.
 
Elvetia
 
Copiilor din Elvetia li se spune ca cel care aduce ouale colorate este cucul.
 
Rusia
 
Culoarea oualor difera in functie de zona din care provin cei care le vopsesc. In ziua de Paste, copii si adultii din aceasta tara nu le ciocnesc, ci le sparg cu ajutorul unor cuie, acest gest semnificand crucificarea lui Iisus.
 
Anglia
 
In Anglia mesele traditionale, paradele si schimbul de cadouri sunt obiceiuri care se respecta din mosi stramosi. Tot aici se organizeaza jocuri speciale specifice si, cu toate ca atmosfera este destul de vesela, ea nu se compara cu nebunia care are loc in aceeasi tara de Craciun.
 
Tu stii obiceiuri traditionale care se respecta in alte tari? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni