• PRO TV
  • 6 lucruri pe care ar trebui sa le stergi de pe profilul tau de Facebook

6 lucruri pe care ar trebui sa le stergi de pe profilul tau de Facebook

6 lucruri pe care ar trebui sa le stergi de pe profilul tau de Facebook

De-a lungul ultimului deceniu modul in care oamenii interactioneaza cu prietenii, familia sau strainii s-a schimbat radical, iar reteaua sociala Facebook are o contributie esentiala. Lansata in anul 2004, platforma este in prezent una dintre cele mai populare din lume, fiid utilizata de miliarde de persoane.

In urma cu putin timp Facebook a fost implicat in scandalul "Cambridge Analytica", in urma caruia datele a peste 84 de milioane de utilizatori au fost furate.

Pentru a evita ca datele personale sa fie furate, utilizatorii trebuie sa urmeze cativa pasi simpli:

1. Numarul prietenilor virtuali

Psihologul Robin Dunbar de la universitatea Oxford afirma ca o persoana poate mentine aproximativ 150 de relatii sanatoase cu alte persoane. Cu toate acestea, multi utilizatori au sute, chiar mii de prieteni virtuali pe Facebook. Stergerea "prietenilor" cu care nu interactionezi iti va influenta pozitiv activitatea pe Facebook. 
 

2.Numarul de telefon

Stiai ca poti gasi un profil de Facebook dupa numarul de telefon? Trebuie doar sa il introduci in bara de cautare si sa apesi "enter". Asadar, trebuie sa fii foarte prudent in ceea ce priveste datele tale daca nu vrei sa fii gasit prea usor.

3. Serviciul de locatie

Un raport realizat de TechCrunch in 2015 arata ca peste 500 de milioane de utilizatori Facebook folosesc aplicatia exclusiv de pe telefon. Asta inseamna ca acestia pot transmite locatia lor pe web, fiind disponibila pentru toti cei care sunt interesati.
 

4. Nu iti face publica adresa

Daca iti faci publica pe Facebook adresa unde locuiesti poti fi predispus la multe pericole. Daca printre prietenii de pe Facebook se numara si persoane necunoscute, nu ai vrea sa stie unde locuiesti.

5. Ai grija la pozele pe care le faci publice

Pe langa faptul ca nu ar trebui niciodata sa postezi fotografii indecente, sau care te-ar putea pune intr-o situatie jenanta la un moment dat, ar trebui sa ai grija si cu documentele care contin informatii personale. Atunci cand pleci in vacanta evita sa postezi biletele de avion sau alte detalii cu privire la timpul in care vei fi plecat. Astfel vei evita ca hotii sa iti calce pragul cat vei fi plecat.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni