• PRO TV
  • 5 lucruri cu potential cancerigen pe care le folosim zilnic

5 lucruri cu potential cancerigen pe care le folosim zilnic

5 lucruri cu potential cancerigen pe care le folosim zilnic

Substantele cu potential cancerigen se afla peste tot, chiar daca suntem sau nu constienti de acest lucru. Fie ca este vorba de alimentele pe care le consumam, hainele pe care le purtam sau obiectele pe care le folosim zi de zi, toate contin substante periculoase care ne pot afecta sanatatea.

Daca tigarile sau carnea preparata la gratar sunt cunoscute ca avand un grad ridicat de ingrediente cancerigene, specialistii atrag atentia si asupra altor lucruri cu care intram in contact zilnic, fara sa stim la ce pericol ne expunem. Iata la ce ar trebui sa avem grija:

1. Pilulele contraceptive

Desi este una dintre cele mai folosite metode de contraceptie, pilula contraceptiva are o serie de efecte adverse destul de controversate. Acest medicament poate creste riscul aparitiei de cancer mamar si cancer cervical la femei, insa in acelasi timp poate scadea sansele dezvoltarii cancerului ovarian sau celui de colon. 

2. Zaharul

In ultimul timp atentionarile medicilor cu privire la consumul excesiv de zahar au crescut, intrucat studiile au dovedit faptul ca acest aliment nu conduce doar la diabet, ci poate provoca schimbari importante in structura celulelor, conducand astfel la aparitia cancerului. Oamenii de stiinta avertizeaza ca zaharul functioneaza ca un "combustibil" pentru tumori si are o contributie majora la raspandirea cancerului in organism.

3. Obiectele din plastic

Multe ditre masele plastice contin Bisfenol A sau BPA, un compus organic cunoscut pentru efectele sale asupra echilibrului hormonal din corpul uman. Acesta poate fi regasit in sticle sau caserole de plastic si poate conduce la aparitia cancerului mamar si celui de prostata. 

4. Alcoolul

Conform National Cancer Institute, consumul regulat de alcool in cantitati mari creste considerabil riscul aparitiei diverselor forme de cancer, cum ar fi cel de ficat, san sau colon.

5. Preparatele tratate cu sare

Carnea sau pestele tratate cu sare s-au dovedit a fi de asemenea periculoase pentru sanatate, intrucat contin cantitati mari de nitrati si nitriti. O alta categorie periculoasa de alimente sunt muraturile, care consumate in cantitati mari pot creste sansele aparitiei cancerului de stomac.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni