Voltaj

Voltaj

Formatia a luat fiinta in 1982 . Prima piesa, „Nori de Hartie”, a constituit capul de afis al primului concert, tinut la Casa de Cultura.

Gasca initiala (Horatiu Rad - bass, Nikki Dinescu - tobe, Gabi Nacu - chitara, Cristi Minculescu - voce, Adrian Ilie - chitara) se sparge insa jocul reincepe in octombrie 1986, cu aparitia lui Cristi Ilie - solist, Adrian Ilie - chitara, Amedeo Bolohoi - chitara, Dan Mateescu - bass, Doru Istudor M.S.- tobe.

Formula se schimba iar in \'88: Gabi Constantin - chitara, Valeriu Ionescu - bass, Cristi Ilie - vocal, Doru Istudor M.S. - tobe si Cristi Luca - chitara.

Prima aparitie discografica are loc nemeritat de tarziu, in 1995, cu „Nori de hartie” si „Lumina” pe compilatia Unplugged Romania (cu Tavi Colen - solist). Un an mai tarziu, in decembrie, este lansat primul album, „Pericol de moarte”  (cu Adrian Sirbu in locul lui Luca).

In iulie 1998, are loc o schimbare esentiala in componenta: apare Calin Goia ca vocalist, fost elev  al Scolii Vedetelor, de chitara se ocupa in continuare Gabi "Porkus" Constantin, la bass presteaza Vali "Prunus" Ionescu, iar Paul "Pampon" Neacsu se manifesta asupra tobelor.

In februarie 1999, Voltaj lanseaza primul maxi-single din istoria formatiei, "Asta-i viata",

In 2000, s-a lansat albumul "Bungee" de pe care se remarca hit-ul "Albinuta" si apoi "3D" (2001) care a adus in atentia publicului piese precum "20 de ani" sau "3D", si in aceasta perioada este cooptat in trupa si Bobby Stoica care canta la clape.

In anul 2002 are loc si ultima schimbare de componenta in trupa Voltaj: pentru ca Pampon se pregateste sa plece in strainatate, locul lui la tobe este luat de Oliver Sterian (fiul regretatului folkist Vali Sterian), care a fost tobosar la trupa Bere Gratis.

In 2002 a fost lansat discul "424". Cifra reprezinta zilele trecute de la lansarea albumului 3D. Urmeaza „Scrisoare” in acelasi an si "Noapte Buna" in 2003. Tot in 2003 le apare si primul "Best of" in actuala componenta, pentru ca anul urmator sa apara albumul "Povestea oricui", reeditat in 2005 pe DVD.

In 2005 au scos pe piata Cartea Voltaj si Integrala Voltaj, un album cu cele mai bune piese din 1998 pana in 2005.

Trupa a castigat "Best Romanian Act" la MTV Europe Music Awards 2005.

Cel mai nou disc al lor este "Revelator".
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni