• PRO TV
  • Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Ingrediente: 

Creveti: 500 g

Sofran: cateva fire

Ulei masline: 3-4 linguri

Usturoi: 4 catei

Piept de pui: o buc

Ardei gras (rosu): o buc

Ardei gras (verde): o buc

Ceapa: o buc

Fasole verde: 200 g

Rosie (decojita): o buc

Orez (cu bob rotund): 250 g

Calamari: 250 g

Midii: 300 g

Mazare: 200 g

Patrunjel: o leg

Sare si piper: dupa gust

Mod de preparare:

Decorticati crevetii, puneti carapacele intr-o cratita, turnati deasupra un litru de apa si fierbeti supa aproximativ 15 minute. 

Strecurati-o, incorporati sofranul si lasati-o deoparte. Intr-o tigaie pentru paella sau intr-una antiaderenta, sotati usturoiul in ulei un minut. Apoi caliti pipetul de pui taiat cubulete. Adaugati ardeii grasi taiati bastonase si ceapa solzisori. Condimentati cu sare si piper. Continuati gatirea cateva minute, dupa care puneti in tigaie fasolea verde  si rosia taiata in cubulete mici. 

Mai gatiti totul 2-3 minute, apoi inglobati orezul. Turnati 500 de ml de supa de creveti si tine si paella pe foc circa 15 minute. Nu mai amestecati in tigaie. Dupa 15 minute, asezati frumos fructele de mare deasupra si, daca este necesar, completati cu cupa de creveti. Acum puneti si mazarea si mai lasati paella pe flacara maximum 10 minute sau pana ce orezul este fiert, iar fructele de mare, gatite. Puteti acoperi tigaia cu un capac mare sau cu folie de aluminiu. La final, rasfirati pe suprafata patrunjelul tocat si serviti paella.

Pofta Buna!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni