• PRO TV
  • Femeile din Arabia Saudita nu au voie sa defileze. Ce folosesc designerii de moda in schimb

Femeile din Arabia Saudita nu au voie sa defileze. Ce folosesc designerii de moda in schimb

Femeile din Arabia Saudita nu au voie sa defileze. Ce folosesc designerii de moda in schimb

Arabia Saudita socheaza din nou, de data asta printr-o solutie ingenioasa dar care s-a dovedit a fi criticata dur de catre tarile occidentale. 

Statul islamic este recunoscut pentru faptul ca nu acorda multe drepturi, fundamentale de altfel femeilor, din cauza culturii si religiei pe care o au.

Intr-o prezetare de moda care a avut loc la Jeddah Hilton, organizatorii evenimentului au incercat o abordare "mai diferita" a lucrurilor. Accesul fiind total interzis femeilor la astfel de evenimente, acestia au folosit drone in loc de modele feminine in prezentarea de moda.

 
 

Evenimentul a fost promovat si pe retelele de socializare fiind considerat un exemplu al legilor islamice privind drepturile femeilor. Oamenii au reactionat dur si au criticat modul in care femeile sunt tratate in tarile arabe.

"Este interesant sa citesti reactiile de la spectacolul de moda, unde in jurul unui camerei defileaza rochii zburatoare. Probabil multora li s-ar parea hilar. Mai mult, cred ca femeile vor fi excluse pana cand vor disparea cu totul"

"Stiu videoclipul reprezinta o prezetare de moda din Arabia Saudita, insa nu-l pot considera amuzant pentru ca imi dau seama ce inseamna asta pentru femeile din aceasta tara. Imi pare rau ca nu pot zambi la niste rochii zburatoare"

Arabia Saudita este un stat ce a fost dur criticat de catre popoarele occidentale pentru legile aspre contra femeilor. Chiar daca in prezent femeile nu au voie sa comunice cu barbati straini sau sa ia decizii asupra lor, recent statul a adoptat legea prin care acorda femeilor dreptul la sofat.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni