• PRO TV
  • Demisii la varful Disney in urma unui scandal sexual

Demisii la varful Disney in urma unui scandal sexual

Demisii la varful Disney in urma unui scandal sexual

Cofondatorul Pixar demisioneaza pe fondul acuzatiilor de hartuire sexuala.   

John Lasseter, cofondatorul Pixar, companie care a fost cumparata in urma cu cativa ani de Disney, a anuntat ca va demisiona, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala. 

Aceasta decizie, aparent luat de comun acord, vine dupa ce The Reporter a publicat, spre finalul anului trecut, un raport in care unele femei din cadrul companiei declarau ca Lasseter le-a hartuit. Acesta si-a cerut scuze public la acea vreme, precizand ca intentia sa a fost, in propriile sale cuvinte, "benigna", dupa care a intrat intr-un concediu care a durat 6 luni. 



Reprezentantii Disney au anuntat ca de acum incolo el va prelua rolul de consultant, urmand ca din luna decembrie a acestui an sa paraseasca definitiv compania. 

Nu se stie inca cine il va inlocui, insa presa speculeaza ca nu va fi cineva adus din afara ci va fi cineva promovat din echipa pe care a format-o si crescut-o chiar Lasseter. 

Lasseter, in varsta de 61 de ani, a declarat intr-un comunicat oficial ca perioada concediului i-a oferit prilejul sa se gandeasca in amanunt la amploarea gesturilor sale si ca e momentul pentru el sa se concentreze pe noi provocari profesionale. 

Disney a fost, anul trecut, lider in box office-ul mondial pentru al treilea an consecutiv, depasind pragul de incasari de 6 miliarde de dolari, dupa in in 2016 obtinuse suma-record de 7,6 miliarde de dolari la nivel global. 

De asemenea, brandul se afla si in spatele celor mai bune trei debuturi cinematografie ale tuturor timpurilor. "Stars Wars", "Beauty and The Beast" sau "Guardians of The Galaxy" sunt doar cateva dintre aceastea. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni