• PRO TV
  • Razboinicii care au facut istorie la American Ninja Warrior. Doar unul a incasat cecul de un milion de dolari

Razboinicii care au facut istorie la American Ninja Warrior. Doar unul a incasat cecul de un milion de dolari

Razboinicii care au facut istorie la American Ninja Warrior. Doar unul a incasat cecul de un milion de dolari

American Ninja Warrior a ajuns la sezonul 10, iar faima lui este in crestere. Fiecare editie este plina de suspans, momente tensionate, deziluzii si victorii neasteptate, insa sezonul 7 a fost cel mai intens fiindca a dat Americii primii doi castigatori ai acestei competitii.

Cele mai tensionate si controversate momente de la American Ninja Warrior s-au consumat, fara indoiala, in sezonul 7 al competitiei, din anul 2015. Doi razboinici, Geoff Britten si Isaac Caldiero, au mers umar la umar pana in ultima faza a concursului si nimeni nu putea anticipa finalul acestei confruntari titanice. 

Isaac Caldiero (36 de ani), din Fort Collins, Colorado, era cunoscut drept unul dintre cei mai buni cataratori din America. In prima lui participare la American Ninja Warrior a venit imbracat sumar, afisand o tinuta care aducea mult a Iisus Hristos. Asta nu l-a ajutat prea mult, capotand inca din faza I a competitiei. In 2014 a ajuns in faza a doua a American Ninja Warrior, insa a gresit in timpul probei Double Salmon Ladder. A fost o deziluzie totala.

FOTO: Facebook Isaac Caldiero

In 2015, dupa luni intense de antrenament fizic si mental, Isaac a apucat taurul de coarne in speranta de a deveni primul american care trece de faza a treia a competitiei. Sustinut de pe margine de iubita lui, Laura, Isaac s-a luptat cu demonii din el si cu obstacolele considerate imposibile pentru a-si atinge obiectivul. Un moment crucial in aceasta etapa a concursului a fost cel in care a ajuns in fata obstacolului Hang Climb. Asa cum ii spune numele, aceasta proba presupune o catarare la inaltime, aproape la orizontala, deasupra unui bazin cu apa. 

Putini mai ajunsesera in aceasta etapa a concursului, dar esuasera, asa ca Hang Climb era un teritoriu complet nou si pentru tanarul din Utah. Insa, surpriza s-a produs, Isaac reusind sa treaca de acest obstacol mai usor decat si-ar fi imaginat vreodata. Nu degeaba primise titulatura de cel mai bun catarator din America. 

Ceea ce a urmat a fost demn de cartile de istorie ale sportului neconventional. Isaac se afla in fata ultimei probe din faza a treia a American Ninja Warrior, ultimul obstacol de trecut pentru a primi sansa de a cuceri Muntele Midoriyama. Walking Bar presupune efectuarea a patru salturi la punct fix cu o bara metalica. Trecerea de la un punct la altul se face prin mutarea barei de care se tine concurentul prin salturi in care sunt angrenate toate grupele de muschi. 

Isaac Caldiero a intrat in istorie, devenind primul american care trece aceasta proba, si intr-un timp record. Tanarul razboinic a primit astfel sansa de a se bate pentru premiul de un milion de dolari in ultima faza a competitiei American Ninja Warrior.

Intra in comunitatea Ninja Warrior Romania de pe Facebook ca sa fii la curent cu tot ce se intampla!

Geoff Britten (36 de ani), un cameraman de evenimente sportive din Olney, Maryland, a dominat mai toate probele anterioare prin viteza si precizie. Sustinut in permanenta de sotia si de fiica sa, dar si de o gasca numeroasa de prieteni, Geoff s-a simtit ca pestele in apa in prima parte a fazei a treia. A trecut cu usurinta de Floating Boards si a avut o evolutie pe Ultimate Cliffhanger care l-ar fi facut si pe Spiderman invidios

FOTO: Facebook Ninja Warrior

Geoff a ajuns in etapa finala a competitiei, catararea pe franghia de 22,8 metri de pe Muntele Midoriyama deschizand apetitul tuturor sportivilor amatori pentru aceasta competitie cu totul speciala. Geoff era intruchiparea omului simplu, care isi depaseste cu mult conditia pentru a reusi lucruri aparent imposibile. Un astfel de model trebuie urmat de toti cei care inca se mai indoiesc de capacitatile lor. 

In etapa a patra a American Ninja Warrior, care presupunea urcarea pe o franghie fixata la nu mai putin de 22,8 metri inaltime pe Muntele Midoriyama, Geoff avea un competitor serios in persoana lui Isaac Caldiero. Aversarul lui terminase si el etapa a treia si se anunta extrem de competitiv. Dar, forta sa incredibila nu l-a parasit cand avea atata nevoie si a reusit sa urce pe franghie in mai putin de 30 de secunde, devenind astfel primul american care triumfa in cadrul Ninja Warrior.

Bucuria sa avea sa fie de scurta durata, deoarece Isaac Caldiero i-a calcat pe urme, insa a completat ultima proba cu trei secunde mai rapid decat el. Marea controversa de dupa sezonul 7 a fost stabilirea castigatorului acestei editii. Atat Isaac, cat si Geoff, se dovedisera capabili sa infrunte si sa cucereasca Muntele Midoriyama, insa premiul de un milion de dolari nu putea fi nici impartit, nici dublat. Conform regulamentului, American Ninja Warrior poate avea un singur castigator, iar acesta este concurentul cel mai rapid in ultima faza.

Astfel, Isaac Caldiero devine primul si, deocamdata, singurul american care isi adjudeca titlul suprem American Ninja Warrior. Cu un gest de fair-play rar intalnit in alte sporturi, oponentul sau avea sa-i recunoasca meritele.

Lupta sa fii primul campion din Romania! Inscrie-te la casting! 

Esti gata sa arati unei tari intregi ca ai o conditie fizica si psihica de nota 10, iar in calea ta nu sta niciun obstacol? Vrei sa demonstrezi ca termenul „razboinic” a fost inventat pentru tine? Esti deschis/a la provocari si gata de cea mai spectaculoasa competitie? Inscrie-te acum sunand la 0743.890.823 sau pe www.protv.ro si poti fi chiar tu cel care-si va adjudeca titlul de Ninja Warrior Romania. INSCRIERI AICI!

Intra in comunitatea Ninja Warrior Romania de pe Facebook ca sa fii la curent cu tot ce se intampla!

Ninja Warrior Romania – Sfideaza limitele! In curand la PRO TV. 

Sursa foto Isaac Caldiero: NBC

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Sfideaza limitele, castiga titlul de Ninja Warrior Romania si premiul in valoare de 100.000 de euro!

Sfideaza limitele, castiga titlul de Ninja Warrior Romania si premiul in valoare de 100.000 de euro!

Publicat
Peste 1000 de persoane s-au inscris la Ninja Warrior Romania! Tu ce mai astepti?

Peste 1000 de persoane s-au inscris la Ninja Warrior Romania! Tu ce mai astepti?

Publicat
Ninja Warrior, sezonul 10, face senzatie in SUA. Provocarea suprema vine si in Romania si mizeaza pe fortele tale

Ninja Warrior, sezonul 10, face senzatie in SUA. Provocarea suprema vine si in Romania si mizeaza pe fortele tale

Publicat

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni