• PRO TV
  • SOS Satele Copiilor, șansa copiilor orfani din Romania. Cabral s-a alaturat campaniei

SOS Satele Copiilor, șansa copiilor orfani din Romania. Cabral s-a alaturat campaniei

SOS Satele Copiilor, șansa copiilor orfani din Romania. Cabral s-a alaturat campaniei

La împlinirea a 25 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România lansează campania de strângere de fonduri „A doua șansă” – www.sansa2.ro –, pentru susținerea celor aproape 1000 de copii aflați în grija organizației. Cabral a donat povestea regretului lui pentru copiii de la SOS Satele Copiilor pentru ca e foarte greu sa primesti a doua sansa, dar e foarte usor sa o oferi!   

SOS Satele Copiilor ofera a doua sansa copiilor orfani, abandonati sau care nu mai au familia alaturi.In acest moment, in cele trei Sate SOS cresc aproape 200 de copii, iar alti 800 sunt sustinuti sa ramana alaturi de familiile lor, in comunitatile dezavantajate.
 

"Fiecare dintre noi ne-am intrebat, macar o data, cum ar fi fost daca... Daca am fi facut, intr-un anumit moment al vietii, ceva diferit. Daca cineva ne-ar fi incurajat mai tare sa indraznim sau daca noi am fi ajutat, poate, mai mult. Dar pentru cati dintre noi exista o a doua sansa? In mod cert, este extrem de greu sa primesti o noua sansa, dar poate fi foarte usor sa o oferi. De 25 de ani, SOS Satele Copiilor ofera a doua sansa copiilor care nu mai au familia alaturi. Aproximativ 40.000 de copii si tineri au primit sustinerea SOS in ultimul sfert de veac. Au primit o a doua sansa la o familie si la o mama SOS, care sa ii iubeasca, sa ii creasca Mari, adulti impliniti si integrati in societate. O noua sansa la un trai decent si, mai ales, impreuna, pentru familiile din comunitatile vulnerabile.”  (Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor Romania)
 

In Romania, peste 55.000 de copii se afla in sistemul de protectie sociala si cresc fara parinti alaturi. Totodata, anual, mii de copii sunt abandonati, iar peste 50% se afla la risc de saracie si excluziune sociala, conform datelor oficiale de la finalul anului 2017 (surse: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, World Vision Romania).

 

Toti cei care doresc sa ofere a doua sansa copiilor, o pot face prin mai multe modalitati:

- donatii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ luna), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone;
- donatii online, cu cardul bancar, pe website-ul organizatiei: www.sos-satelecopiilor.ro
- donatii bancare direct in contul organizatiei SOS Satele Copiilor Romania: RO84BACX0000001080003013.
 

"Ne propunem ca, prin campania de strangere de fonduri A doua sansa sa reusim sa atragem atentia asupra problematicii sociale a copiilor vulnerabili si sa aducem alaturi de noi cat mai multi sustinatori. Dorim sa ne marim familia SOS, prin dublarea numarului de donatori persoane fizice pana la finalul anului, precum si prin cresterea numarului de companii partenere.
 

In acest moment, din totalul caselor in care cresc copiii pe care ii avem in grija, 12 nu au inca sustinatori. In fiecare casa SOS, cresc 4-6 copii, alaturi de o Mama SOS.”  (Stefan Urziceanu, Director Marketing si Atragere de fonduri) 
 

Despre SOS Satele Copiilor Romania

Anul acesta, SOS Satele Copiilor Romania aniverseaza 25 de ani de cand primele doua Sate SOS, din Bucuresti si Cisnadie, si-au deschis portile pentru copiii fara familie. In toti acesti ani, 400 de copii si tineri au crescut in Satele SOS, alaturi de o Mama SOS si de fratii lor biologici sau sociali. Dintre tinerii care iesiti de sub ingrijirea organizatiei, mai bine de 90% sunt bine integrati social, au o familie si un loc de munca.

SOS militeaza ca fratii sa creasca impreuna, ca intr-o familie.  De multe ori, fratii biologici s-au cunoscut in Satele SOS, iar de atunci au creat legaturi solide, pe viata. SOS a lansat pentru prima data in Romania, un studiu privind situatia fratilor din sistemul de protectie a copilului. 

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, prezenta in 135 de tari ale lumii. 

In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in Satele SOS Romania, din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau. SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, precum si sustinere scolara pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeius.

Cabral: “Am donat un regret din viata mea sa ajutam impreuna copiii de la SOS Satele Copiilor! Trimite “MAMA” prin SMS la 8844 si doneaza 2 euro lunar pentru a le oferi copiilor a doua sansa la o familie!”


Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni