• PRO TV
  • Imaginea cu o suporteră a echipei Iranului s-a viralizat la CM. Care e motivul

Imaginea cu o suporteră a echipei Iranului s-a viralizat la CM. Care e motivul

Imaginea cu o suporteră a echipei Iranului s-a viralizat la CM. Care e motivul

Fotografia s-a viralizat pe Twitter și Reddit prin prisma unui detaliu care a fost observat de un user cu ochi de vultur. 

Fotografia a fost făcută de Frank Augstein, de la agenția Associated Press, în timpul meciului dintre echipele Spaniei și Iranului și a devenit virală în momentul în care un utilizator de pe Reddit a descoperit că, în legitmația pe care o poartă la gât, femeia poartă hijab, deși în fotografie ea apare cu capul descoperit.

Motivul viralizării nu e chiar atât de nesemnificativ și frivol precum pare la prima vedere. Viralizarea fotografiei de la CM vine într-un context foarte important pentru societatea din Iran, unde femeilor le interzis să participe la evenimente sportive alături de bărbați. Ordinul a fost dat de facto după revoluția din 1979 și e în vigoare și astăzi, scrie Huffington Post. Ordinul nu e echivalentul unei prevederi legale care le interzice expres și oficial participarea femeilor la evenimente sportive alături de bărbați, însă până acum foarte multe femei care au încălcat ordinul au fost arestate.

De asemenea, în aceeași zi în care fotografia cu femeia a devenit virală pe rețelele de socializare, sute de femei s-au alăturat bărbaților pe stadionul Azadi Stadium din Teheran pentru a urmări meciul dintre echipa Iranului și Spania.

În galeria foto publicată de Associated Press apar și alte femei islamice care țin pancarte cu mesaje precum: ,,Susțineți și voi femeile din Iran astfel încât să aibă voie pe stadioane!

Femeia din fotografia devenită virală nu a fost identificată, dar va rămâne, cu siguranță, în istorie.  De aceeași părere a fost și NYT, care a publicat un comentariu în care menționează că această fotografie e cea mai clară dovadă că asistăm la începutul emancipării femeilor din statele islamice.  


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni