• PRO TV
  • Au tăiat mingea de la CM 2018 și ce-au găsit înăuntru depășește toate scenariile SF

Au tăiat mingea de la CM 2018 și ce-au găsit înăuntru depășește toate scenariile SF

Au tăiat mingea de la CM 2018 și ce-au găsit înăuntru depășește toate scenariile SF

Adidas Telstar 18, mingea de la CM de anul acesta, e high-tech.

Mingea de la CM 2018, care se desfășoară în Rusia, se numește Telstar 18 și, potrivit producătorului, compania Adidas, designul a fost inspirat chiar de Rusia. De designul urban al anumitor zone, mai precis. 

Prețul acestei mingi care face vâlvă printre iubitorii sportului din întreaga lume e de 124 de dolari și producătorul spune că s-a dorit a fi o reinterpretare a primei mingi adidas pentru Cupa Mondială FIFA, Telstar, lansată în 1970 în cadrul campionatului din Mexic.

Un fapt mai puțin știut e că numele original provine din poziționarea sa de brand ca „Star de televiziune’’. De menționat și faptul că e prima minge decorată cu pentagoane negre, o minge care a schimbat design-ul din fotbal pentru totdeauna, de vreme ce modelul a fost conceput, la acea vreme, tocmai pentru a se evidenția pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

,,What's Inside" a tăiat una dintre aceste mingi pentru a le arăta followeilor lor de pe Youtube tehnologia sofisticată din interiorul acesteia. Se poate vedea că Telstar 18 include un cip NFC, care, potrivit NYT, a fost produs de compania Smartrac. Acesta poate să comunice cu smartphone-urile compatibile printr-un software dezvoltat de compania americană Blue Bite. De asemenea, în momentul interacțiunii dintre device-uri, acest model de minge generează un cod unic, cu ajutorul căruia tu primi conținut și informații exclusive și poți debloca informații exclusive despre CM 2018. 

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni