• PRO TV
  • Maluma nu e singurul. Zece celebrități care i-au insultat pe români la ei acasă

Maluma nu e singurul. Zece celebrități care i-au insultat pe români la ei acasă

Maluma nu e singurul. Zece celebrități care i-au insultat pe români la ei acasă

Starul columbian Maluma a gafat la prima sa prezență în România, declarându-se uimit câți spectatori i-au fredonat piesele, „chiar dacă nu știau limba engleză sau limba spaniolă”. Dar și alți artiști au comis-o de-a lungul anilor, iar asta nu ne-a căzut prea bine.

Bună seara, Budapesta!” este, poate, cea mai comună gafă a celebrităților care au urcat pe scenă în capitala României. De-a lungul anilor, românii au avut reacții dintre cele mai acide la adresa starurilor care nu au putut reține măcar numele orașului în care tocmai sosiseră. Seria gafelor a fost deschisă de regele muzicii pop, Michael Jackson, care avea să rostească pentru prima dată „Hello, Budapest”, de la balconul Casei Poporului. După el s-au luat mai mulți artiști celebri.

VIDEO Maluma mesaj denigrator la adresa românilor. Ce a spus artistul

1995. Iron Maiden a concertat la București pentru prima dată, iar solistul de atunci, Blaze Bayley, ne-a salutat cum ne așteptam mai puțin. „Bună seara, Budapesta!”, iar fanii au răbufnit într-un cor de huiduieli.

2008. Lenny Kravitz a demonstrat că nu avea habar unde a aterizat, după ce a confundat Bucureștiul cu Budapesta și România cu Ungaria. Fanii l-au corectat, dar l-au și huiduit pentru gafă. Vezi momentul mai jos!


2008
. În același an a lovit solistul trupei britanice Whitesnake, care îi saluta pe români „Bună seara Buda...Oh, București!”.

2009. Sandra a cântat pentru pentru prima dată la București și i-a surprins neplăcut pe cei peste 4.000 de spectatori ai Sălii Palatului cântând play-back. Mai mult, la sfârșitul primei piese, artista i-a salutat pe fani, în limba română, adresându-le un incredibil „Bună seara, Moscova!”. O parte din spectatori a părăsit sala după această insultă.


2010
. Alt an, alt concert memorabil, dar care a început cu aceeași gafă. James Hetfield, solistul trupei Metallica, ne-a confundat cu țara vecină. Momentul a fost surprins de românii care au fost la concert. Iată momentul aici! (minutul 3:14). 

2010. Actorul francez Jonathan Lambert
a insultat românii, într-o emisiune televizată. Umoristul a arătat lumii întregi cum salută românii. Vezi video mai jos (de la minutul 7:18).

2012. Crainicul trimis de UEFA la finala Europa League, disputată pe Arena Națională între Atletico Madrid și Athletic Bilbao, a anunțat în difuzoare: „Bună seara, Budapesta! Bine ați venit la finala Europa League!”. Peste 55.000 de oameni din tribune au rămas perplecși, însă acesta a revenit și s-a corectat.

2014. Al Bano și Romina Power au cântat la Sala Palatului în fața a peste 4.000 de admiratori. Într-un moment de „inspirație”, Romina a anunțat audiența că va recita o poezie în limba italiană, dar a avertizat înainte: „Vă voi recita o poezie în italiană. Sper că înţelegeţi italiana, pentru că nu ştiu să v-o traduc în ungureşte”, a spus solista.

2016. Adjunctul secretarului Apărării SUA, Robert Work, a confundat capitala României cu cea a Ungariei, în timpul unui discurs susținut cu ocazia inaugurării Scutului de la Deveselu.

2018. Publicația de satiră și umor Charlie Hebdo a insultat poporul român și pe Simona Halep, după finala Roland Garros, publicând o caricatură în care campioana noastră era ilustrată cu trofeul în mâini și strigând „Fiare vechi, fiare vechi”.Fotografia a fost intens criticată, atât în țară, cât și peste hotate, și s-a lăsat cu o plângere penală depusă pe numele publicației. Redactorul șef al revistei a fost chemat în Parlamentul European pentru a da explicații în legătură cu caricatura scandaloasă. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni