• PRO TV
  • Celebrități care și-au clonat animalele de companie pentru nu le pierde pentru totdeauna

Celebrități care și-au clonat animalele de companie pentru nu le pierde pentru totdeauna

Celebrități care și-au clonat animalele de companie pentru nu le pierde pentru totdeauna

Dragostea pentru animalele de companie îi împinge pe oameni la gesturi ieșite din comun, iar celebritățile recurg și la soluții extreme. Fiindcă banii nu sunt o problemă, starurile își clonează câinii sau pisicile pentru a le păstra memoria nealterată.

Barbra Streisand (76 de ani) a suferit enorm când cățelușa ei, un Coton de Tulear alb pe nume Samantha, a murit în mai 2017. Dar, înainte de nefericitul eveniment, Barbra a cerut medicilor să preleveze mostre de țesut din patrupedul ei pentru a-l clona. La sfârșitul anului trecut, cântăreața le prezenta lumii întregi pe Miss Violet și Miss Scarlett, cele două copii fidele ale lui Samantha.

FOTO: Barbra Streisand Instagram

Scriitoarea și fotografa Monni Must a dezvoltat o relație specială cu câinele fiicei ei, după moartea fulgerătoare a acesteia în 2007. Miya, în vârstă de 28 de ani, s-a sinucis, pe fondul unei relații amoroase toxice. Billy Bean, labradorul tinerei, a fost adoptat de Monni, alături de care a trăit momente frumoase până în 2017. Anul trecut, Monni a înțeles că Billy Bean nu mai are mult de trăit și că, la un moment dat, va muri de bătrânețe. Pentru a-l avea mereu în preajma ei, fotografa a decis să-l cloneze.

Pentru 50.000 de dolari plătiți unei companii de conservare genetică din Texas, Monni a beneficiat de o copie fidelă a labradorului care în ultimii 11 ani i-a fost un companion de încredere. Gunni l-a înlocuit pe Billy, însă stăpâna lui spune că poate jura că în ochii noului ei câine îl vede pe cel de dinainte.

Creatoarea de modă Diane von Furstenberg (71 de ani) a apelat și ea la știință pentru a păstra vie memoria cățelușei ei din rasa Jack Russell Terrier. Patrupedul Shannon a avut două clone în 2016, care au fost botezate Deena și Evita. Transferul de ADN și aducerea la maturitate a embrionilor au avut loc la clinica din Coreea de Sud care, din 2006 și până azi, e responsabilă de clonarea a sute de patrupede.

Organizațiile neguvernamentale care militează pentru drepturile animalelor se declară împotriva acestor practici. Reprezentanții acestora spun că manipularea genetică în vederea clonării unor ființe necuvântătoare dragi nu le aduce stăpânilor decât niște surogate. Clonarea este doar fizică și nu se poate vorbi de o replicare a personalității animalului de companie pierdut. 

„Toți vrem ca animalele noastre să trăiască veșnic, dar, deși poate părea o idee bună, clonarea nu înseamnă viață fără de moarte. În schimb, noile tehnologii nu fac decât să-ți ofere un nou câine, diferit, care se aseamănă doar fizic cu cel original. Personalitatea animalelor, capriciile, esența lor nu pot fi pur și simplu duplicate. Și când te gândești că milioane de câini care pot fi adoptați zac în adăposturi de animale în fiecare an sau mor în moduri îngrozitoare după ce sunt abandonați, realizezi că, totuși, clonarea sporește criza animalelor fără stăpân”, declara pentru newtownbee.com Ingrid Newkirk, președintele organizației pentru drepturile animalelor PETA.

Primul animal clonat din istoria omenirii a fost oaia Dolly, în 1996, iar primul câine care a beneficiat de o copie fidelă a fost Snuppy, un ogar afgan care a venit pe lume în 2005.

Oana Zăvoranu și-a împăiat motanul

Și vedetele noastre fac alegeri care șochează, iar un exemplu grăitor este Oana Zăvoranu. Vedeta de televiziune este mare iubitoare de pisici, având acasă mai mereu 7-8 exemplare. În 2015, și-a împăiat motanul, după ce acesta a murit de bătrânețe. Marty a făcut parte din viața ei vreme de 18 ani și Oana a fost devastată după ce l-a pierdut. După ce inițial l-a îngropat în cimitir, lângă tatăl ei, moderatoarea TV l-a deshumat, l-a ținut la congelator, după care l-a împăiat.

 

My babies! ???????????? Va asteptam in Str.Frumoasa Nr. 5, ( Calea Victoriei), Deschis zilnic :10:30- 20:00 la sediul nostru provizoriu, de unde puteti lua parfumul, June 16,by Oana Zavoranu, LA ACELASI PRET DE , 479 RON....♊️♊️♊️ Pentru comenzi online: ???????????????????????? www.oanazavoranu.com ???????????????????????? Detalii la tel: ☎️: 0725.252.535 ☎️: 0725.252.545 ☎️: 0729.202.202 Livram international 100 ml Apa de Parfum 100% Made in Italy Unisex Limited Edition Premium Quality Parfumier: Luca Maffei Parfumier Premiat INTERNATIONAL De asemenea, ???????????????????????????????? @onelifeclinicamedicala A venit din vacanta si va asteapta cu cei mai buni medici,RMN SI CT! Str.Zarii Nr.12 ???? Cotroceni ???? ☎️: 0730.616.222 ???? ☎️: 031.080.98.72 ???? Deschis Luni -Vineri Orele: 07:00 -21:00 #perfume #fragrance #june16 #amazingme #luxury #onelifeclinicamedicala #mydream #loveproject #goals #success #love #lovemylife #premium #limitededition #premiumquality

A post shared by OANA ZAVORANU OFFICIAL (@oana.zavoranu) on

Pentru el, Oana a comandat o pereche de ochi de sticlă din SUA, pentru care a cheltuit o sumă exorbitantă. Dar asta nu e tot. Oana a șocat pe toată lumea când a declarat că, după moarte, și-ar dori să fie și ea împăiată. „Eu aș fi pro acestui lucru. Mi-aș dori să fiu împăiată dacă Alex (Alex Ashraf, soțul ei – n.r.) ar simți nevoia asta. Așa sunt eu. Decât să nu mai atingi omul acela, mai bine îl conservi”, a declarat ea într-o emisiune televizată.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni