• PRO TV
  • Doctorul lui Michael Jackson: "Sper ca tatăl lui să găsească mântuire în Iad". De ce spune asta

Doctorul lui Michael Jackson: "Sper ca tatăl lui să găsească mântuire în Iad". De ce spune asta

Doctorul lui Michael Jackson: "Sper ca tatăl lui să găsească mântuire în Iad". De ce spune asta

Michael Jackson a fost ,,castrat chimic” de tatăl său, Joe, pentru a-și păstra vocea distinctivă, susține doctorul care l-a îngrijit pe megastar în ultimii ani ai vieții. 

Doctorul Conrad Murray, în vârstă de 65 de ani, a făcut declarația într-un interviu publicat de site-ul The Blast. 

În video, Murray îl numește pe Joe Jackson, care a murit luna trecută, la 89 de ani, ,,unul dintre cei mai răi părinți din istorie”.

,,Cruzimea pe care a fost nevoit s-o îndure Michael pentru a-și păstra vocea e dincolo de cuvinte. În locul altora, nu aș fi vărsat o lacrimă pentru moartea acelui om crud și diabolic. Sper să găsească mântuire în iad.”, a spus Murray.

Declarațiile integrale ale doctorului pot fi vizualizate AICI.

Teoria castrării chimice a lui Jackson circulă în online încă din 2011, ea apărând inițial în ,,Michael, le secret d’une voix” (n.r. „Michael, secretul unei voci”), un volum semnat de Alain Branchereau, un celebru medic din Marsilia, care, la acea vreme, și-a expus teza și public. După discuţii cu colegii săi de breaslă, în special cu endocrinologi, medicul a formulat o teorie potrivit căreia cântăreţul a suferit o "castrare chimică" provocată de un medicament pe care l-ar fi luat în tinereţe pentru a scăpa de acnee.

Medicamentul suspectat că ar fi influenţat vocea artistului era unul nou la acea vreme și are la bază ciproteronul (o substanţă cu efect antiandrogen). 

Pe scurt, explicația e simplă: odată încheiat tratamentul, laringele rămâne la acelaşi stadiu de dezvoltare. "Astfel s-a putut ca Michael să aibă toată viața un laringe de copil", explica doctorul la acea vreme. Michael Jackson alături de tatăl său, Joe

Medicul francez a mai arătat că un element esenţial în toată această ecuație a fost "caracterul excepţional" al vocii lui Michael, care acoperea trei octave. "Voci de bărbaţi care să acopere trei octave n-am mai găsit", a spus el. 

Megastarul Michael Jackson a încetat din viaţă în 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Ulterior, Conrad Murray a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni