• PRO TV
  • Katy Perry a pierdut aproape 3 milioane de followeri pe Twitter într-o singură zi

Katy Perry a pierdut aproape 3 milioane de followeri pe Twitter într-o singură zi

Katy Perry a pierdut aproape 3 milioane de followeri pe Twitter într-o singură zi

Katy Perry, Justin Bieber și fostul președinte american Barack Obama au pierdut fiecare peste două milioane de followeri pe Twitter după ce platforma și-a schimbat din nou algoritmul. 

Perry a avut cel mai mult de pierdut în urma schimbării de algoritm, ea pierzând, în total, 2.8 milioane de followeri. Adică aproximativ 2.6% din totalul oamenilor care o urmăreau. Un număr similar de followeri a pierdut și cântărețul canadian Justin Bieber, aproximativ 2,7 milioane.

Măsura luată de Twitter vine în contextul în care serviciile secrete americane au raportat în urmă cu doi ani că alegerile prezidențiale din 2016 (printre altele) ar fi fost influențate și de faptul că Rusia a generat o mulțime de conturi false în social media, prin intermediul cărora ar fi influențat opinia userilor reali. Decizia de a epura conturile considerate a fi false mai vine și pentru a ,,proteja” platforma pe fondul intensificării controlului asupra proliferării știrilor false și dezinformării. 

Twitter consideră în acest moment că un cont e suspect dacă, timp de cel puțin câteva luni, nu are niciun fel de activitate, după care, din senin, trece în extrema cealaltă. 

Nici Donald Trump nu a scăpat de măsura luată de Twitter. El a pierdut 300.000 de followeri până în momentul acestei știri. De asemenea, contul lui Barack Obama a scăzut cu aproape 2,4 milioane, adică aproape 2,5% dintre conturile care îi urmăreau postările.Și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a pierdut aproape 900.000 de adepți.

De cealaltă parte, mogulul tech Elon Musk e singura persoană publică care nu a avut de pierdut mare lucru în urma măsurilor luate de Twitter. Musk a pierdut doar 71.000 de followeri.

Compania Twitter a declarat ieri, prin intermediul reprezentanților oficiali, că a suspendat 70 de milioane de conturi suspecte în ultimele două luni. Nivelul suspendărilor a fost, în medie, de peste un milion pe zi şi a cunoscut un punct culminant la mijlocul lunii mai, atunci când peste 13 milioane de conturi suspecte au fost suspendate într-o singură săptămână. Tendinţa rămâne aceeaşi în iulie, potrivit aceluiași comunicat remis presei internaționale de companie.

Un fapt amuzant e că și contul Twitter ocupă unul dintre locurile fruntașe în topul conturilor care au pierdut foarte mulți adepți. Astfel, contul oficial al platformei a pierdut aproximativ 12.4% din totalul followerilor. Și CEO-ul companiei, Jack Dorsey, a scris că a pierdut 200.000 de adepți pe contul lui personal.

Potrivit companiei Keyhole, specializată în analizarea activității pe rețelelor de socializare, impactul pierderii pe cele mai populare 100 de conturi Twitter nu a fost deloc unul de neglijat. Concluziile Keyhole arată că vedete precum Rihanna, Taylor Swift, Kim Kardashian, Obama, Bieber și Oprah au pierdut (împreună) zeci de milioane de fani. 

Și publicațiile importante au pierdut followeri. De exemplu, contul CNN a pierdut aproximativ un milion de followeri, în timp ce contul New York Times a pierdut aproximativ 750.000.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni