• PRO TV
  • 8 filme retro pe care să le vezi dacă îți plac Frank Miller și stilul neo-noir

8 filme retro pe care să le vezi dacă îți plac Frank Miller și stilul neo-noir

8 filme retro pe care să le vezi dacă îți plac Frank Miller și stilul neo-noir

Dacă ți-a plăcut ,,Sin City", atunci mai jos poți să descoperi o parte dintre filmele care l-au inspirat pe Miller.

"The Long Goodbye" (1973) şi "Thieves Like Us" (1974)

Nu Robert Altman a inventat neo noir-ul, dar filmele lui l-au inspirat, cu siguranță, pe Miller. Altman nu e numai un geniu cinematografic, ci și unul dintre primii regizori care au făcut remake-uri după filme noir clasice, adaptându-le vremurilor noastre. Ce ar trebui să mai știi despre aceste filme? De exemplu, ar trebui să mai știi că primul e o adaptare după romanul omonim al lui Philp Marlow, iar al doilea are la bază povestea din romanul cu același nume al lui Edward Anderson. Partea proastă? Niciunul dintre aceste filme nu are o Eva Green, ne pare rău. 
 

"Body Heat" (1981)

"Body Heat" e un clasic al genului și a fost inspirat de (mult) mai vechile "Double Indemnity" şi "Out of The Past". El a marcat și debutul regizoral al lui Lawrence Kasdan și e deseori dat ca exemplu în cursurile de regie. Destule motive ca să îl vezi, nu?"No Way Out" (1987)

"No way Out" e, probabil, unul dintre puţinele remake-uri cinematografice care au fost mult, mult mai bune decât originalul. Firul narativ are la bază povestea din romanul lui Kenneth Fearing, "The Big Clock" și, spre deosebire de primele două filme din lista noastră, în acest film chiar vei găsi un echivalent retro al Evei Green. Ce mai aştepţi, deci?


 

"The Postman Always Rings Twice" (1981)

Aceasta versiune e un remake după ,,Postman", celebra ecranizare a lui James Cain, cu Jack Nicholson și Jessica Lange. De-a lungul timpului criticii l-au considerat foarte slab, apogeul fiind atins, probabil, atunci când Vincent Canby a spus că acest remake nu are niciun pic din strălucirea originalului, că e plictisitor și mai fad decât un pahar cu apă. Cu toate astea, e, cu siguranță, un reper în cinematografie și nu ar fi rău să îl ai prezent.


 

"D.O.A." (1988)

"D.O.A." e un remake după "The Man In The Search Of His Murderer" (apărut în 1931), însă personajele au fost recalibrate și regândite astfel încât să se potrivească atmosferei neo-noir. Ce poți găsi în acest film? Îl poți găsi, de exemplu, pe Dennis Quaid, care o are ca parteneră pe tânăra Meg Ryan. Altfel, ai mai putea încerca să vezi și "Against All Odds" (din 1984), care are soundtrack-ul semnat de Phil Collins și care o prezintă pe Jane Green într-unul dintre cele mai bune roluri pe care le-a făcut vreodată.Pe care dintre ele ai alege să-l vezi primul? 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni