• PRO TV
  • Un politician american și-a anunțat demisia după ce a fost victima unei farse a lui Borat

Un politician american și-a anunțat demisia după ce a fost victima unei farse a lui Borat

Un politician american și-a anunțat demisia după ce a fost victima unei farse a lui Borat

Jason Spencer, membru al Camerei Reprezentanților din Congresul American, și-a anunțat demisia după ce a făcut o serie de remarci rasiste într-un show TV moderat de actorul Sasha Baron Cohen (Borat).

Politicianul republican, care reprezintă comunitatea orașului Woodbine din sudul statului Georgia, a apărut în noul show de televiziune al lui Sasha Baron Cohen – Who is America? Emisiunea moderată de actorul cunoscut în România pentru rolul Borat și-a propus să le facă farse politicienilor americani. În acest caz, Cohen și-a atins ținta, însă efectul a fost unul catastrofal pentru cariera politică a lui Jason Spencer.

Acesta a fost convins de comediant că este un expert israelian anti-terorism, care face lobby pe lângă legislativul american să adopte măsuri rasiste în scopul protejării populației de actele de terorism. Spencer a mușcat momeala, intrând în jocul lui Borat, susținând că e nevoie de o lege care să interzică purtarea veșmintelor Burka, purtate de femeile din lumea arabă pentru a-și acoperi complet trupul.

Sasha Baron Cohen nu s-a rezumat la subiectul interziceii Burka și i-a cerut lui Spencer să-și imagineze cum i-ar putea alerta pe cei din jur, în puținele secunde pe care le are la dispoziție, că urmează să fie răpit de o grupare ISIS. Politicianului i s-a cerut să se gândească la un mod de a atrage atenția asupra ceea ce urmează să i se întâmple. Spencer a intrat și în acest joc și a afirmat că cele mai bune soluții sunt să strige și să-și de-a hainele jos.

Numai că politicianul a folosit un cuvânt care e tabu în SUA, din cauza încărcăturii sale rasiste: „Nigger”. Jason Spencer a strigat de mai multe ori cuvântul „interzis”, pe care l-a considerat util în caz de atac ISIS. Cohen a intervenit și a declarat că acest cuvânt nu e potrivit, chiar „dezgustător”.

Însă cel mai penibil moment a fost când Spencer și-a dat jos pantalonii, în încercarea de a-i intimida pe luptătorii ISIS. Politicianul și-a „înfruntat” atacatorul cu pantalonii în vine în timp ce striga „USA”, „Te ating cu fundul meu, nenorocitule”, „Aruncă arma nenorocitule”. 

Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentative a declarat presei americane că demisia lui Spencer va fi efectivă din data de 31 iulie, cu toate că acesta ar fi trebuit să renunțe la funcție pe loc, fiindcă a pierdut orice onoare cu gestul său.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni