• PRO TV
  • Peste 2.000 de filme horror la Festivalul Lună Plină. Care sunt lungmetrajele care îți vor face pielea de găină

Peste 2.000 de filme horror la Festivalul Lună Plină. Care sunt lungmetrajele care îți vor face pielea de găină

Peste 2.000 de filme horror la Festivalul Lună Plină. Care sunt lungmetrajele care îți vor face pielea de găină

Ediția a șaptea a Festivalului de Film Horror & Fatastic „Lună Plină” promite să vă țină încordați în perioada 9 – 12 august 2018. Peste 2.000 de filme au fost înscrise, așa că pasionații genului horror au ce vedea.

Festivalul are loc la Biertan, județul Sibiu, iar până în acest moment are confirmări din partea unor regizori debutanți. Primele filme confirmate la ediția cu numărul șapte a Festivalului de Film Horror & Fantasic Lună Plină provin din șapte țări diferite. Regizori din Belgia, Irlanda, Chile, Argentina, Spania sau Finlanda regândesc coșmaruri locale pe care publicul îndrăzneț va avea ocazia să le descopere în premieră absolută în România.  

Beyond the woods/Dincolo de pădure (Irlanda, 2018)

Șapte prieteni vechi, care plănuiesc un weekend într-o cabană izolată la munte, au parte de aventura vieții lor din cauza unui fenomen bizar: apariția unei găuri în pământ, din care iese un miros oribil. Horror-ul, care reprezintă debutul în lung-metraj al regizorului Sean Breathnach, este un indie care se încadrează perfect în gen în timp ce jonglează cu senzația de depersonalizare. 

Trauma (Chile, 2017)

Din Chile vine această poveste dramatică a patru femei care sunt puse față în față cu rezultatul dement al torturilor din timpul regimului Pinochet. Unul dintre cele mai traumatizante și controversate filme din memoria recentă, Trauma este comparat de critici cu deja celebrul A Serbian Film. „Filmul începe cu interogarea prin tortură a unui prizonier politic de un agent al regimului Pinochet, în 1978. Dacă reușești să treci de prolog ai o șansă să reziști până la finalul filmului brutal și devastator al lui Lucio Rojas”, notează Screenanarchy.

Memento Mori (Belgia, 2018)


O călătorie de groază în lumea viselor vine din Belgia, „un film despre frici și nesiguranțe”, spune regizorul Michael Vermaercke. Tânăra Fleur retrăiește în permanență momentele cheie ale unui eveniment traumatizant. O poveste de tip lynchian, o experiență în culori amețitoare, pe un soundtrack techno care te țintuiește de scaun, Memento Mori a avut premiera la Festivalul International de Film Fantastic de la Bruxelles. 

Sant Marti (Spania, 2017)


Altă călătorie pentru relaxare și distracție care se termină prost. Aici e vorba de doi prieteni din Spania care plănuiesc weekendul perfect la un festival de muzică rock, dar mașina li se strică, iar orășelul sărac în care rămân nu este unul tocmai prietenos. Povestea din San Marti este un Texas Chansaw Massacre născut din The Hills Have Eyes cu un final care te transportă invariabil cu gândul câteva decenii bune în urmă, la Deliverance, spun reprezentanții Festivalului. Este lungmetrajul de debut al regizorului David C Ruiz.

Los Olvidados/Cei abandonați (Argentina, 2017)

Filmul urmărește povestea unui grup de cineaști care filmează un documentar despre unul dintre cele mai faimoase orașe abandonate din Argentina. Însă orașul nu este atât de părăsit pe cât pare. Frații Luciano și Nicolas Onetti semnează regia, scenariul, muzica și montajul filmului. Sonno Profondo, filmul de debut al lui Luciano Onetti, a fost văzut la ediția din 2015 a Festivalului Lună Plină.

Kyrsyä – Tuftland/Kyrsyä – Ținutul Misterios (Finlanda, 2017)

O tânără încăpățânată se aventurează într-un sătuc misterios și uitat de lume pentru a încerca să-și rezolve problemele personale. Filmul (nu încercați să-i pronunțați numele) este o combinație de thriller, mister și groază cu țărani (hillbilly horror) pe o bază de umor împrumutat din Twin Peaks. Ținutul Misterios și-a găsit inspirația din povești clasice precum Wicker Man sau Rosemary's Baby, aducând temele în inima superbei și nemărginitei Finlande. Este filmul de debut al regizorului actor Roope Olenius. 

Rocky Horror Picture Show (1975)

Proiectat în fiecare an la Lună Plină, Rocky Horror Picture Show este un musical din 1975, regizat de Jim Sharman. Un cuplu ajunge într-un castel din Transilvania unde întâlnește un doctor dement, interpretat magistral de Tim Curry. Înnebunitor de antrenant, fără limite, plin de desfătări și desfrâuri, muzicalul Rocky Horror Picture Show este un eveniment ce nu trebuie ratat. 

Conform organizatorilor, filmele participante la acest festival au fost selectate de Cătălin Mesaru, directorul artistic la festivalului. Nu vor lipsi de la „Lună Plină” nici petrecerile, ghost-hunt-ul, atelierele fantastice, plimbările cu bicicleta sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și o zonă de camping. Biletele sunt disponibile AICI.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni