• PRO TV
  • Confuziile care au bulversat planeta. Episodul 2 - Când Snoop Dogg încurcă borcanele, iese bine pentru România

Confuziile care au bulversat planeta. Episodul 2 - Când Snoop Dogg încurcă borcanele, iese bine pentru România

Confuziile care au bulversat planeta. Episodul 2 - Când Snoop Dogg încurcă borcanele, iese bine pentru România

Calvin Cordozar Broadus junior, pe numele lui de scenă Snoop Dogg, vine în România la sfârșitul lunii august 2018. A doua sa prezență în țara noastră se datorează unei confuzii făcute de artist, care l-a determinat pe rapper să ceară staff-ului său să pregătească revenirea la București.

În martie 2016, Snoop Dogg a susținut un concert în capitala Columbiei, Bogota. A vrut să împărtășească această experiență cu fanii lui de pe Instagram, însă și-a dat check-in în comuna Bogata, județul Mureș. De la Bogota de Columbia la Bogata de Mureș sunt peste 10.300 de kilometri, însă din tasta telefonului distanța dintre cele două localități se poate anula cu ușurință. 

 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg) on

Spre deosebire de cazul pe care vi l-am semnalat în primul episod, confuzia lui Snoop Dogg nu a adus niciun prejudiciu de imagine României. Dimpotrivă, fanii muzicii sale se vor bucura să afle că rapper-ul va urca pe scena de la Arenele Romane pe 29 august 2018, unde va prezenta un show total.

Conform reprezentanților agenției care se ocupă de concertul său din Capitală, Snoop Dogg va cânta și va pune muzică de unul singur. „Vine cu un DJ set, el pune muzică și el cântă. Vine cu o echipă formată din zeci de persoane. Eu chiar cred că va fi concertul anului în România”, declară Moni Younes, managerul Phoenix Entertainment Agency.

Nu știm cât de lezați s-au simțit locuitorii capitalei Bogota și autoritățile locale de acolo, cert este că primăria din Bogata de Mureș s-a pregătit temeinic pentru Snoop Dogg, care declara în 2016 că vrea să vină aici pentru a susține un concert de neuitat pentru localnici. Însă, pentru a face deplasarea în comuna din Mureș, rapper-ul a cerut nu mai puțin de 200.000 de dolari, bani pe care oficialii locului nu-i au.

„Discuțiile au fost destul de avansate la vremea respectivă, noi ne-am pregătit pentru o posibilă vizită a sa aici, însă posibilitățile noastre financiare sunt reduse. Doi impresari ai săi au fost la noi în comună pentru a vedea dacă e posibil ca acest concert să fie organizat aici. Însă, nu s-a concretizat”, a declarat pentru PROTV.RO primarul comunei Bogata, Laszlo Barta. Cu toate acestea, Bogata de Mureș a avut de câștigat de pe urma confuziei lui Snoop Dogg. În aprilie 2016, la mai puțin de o lună de la anunțul făcut de rapper pe Instagram, comuna a găzduit un festival de jazz la care au participat peste 4.000 de oameni. Toată comuna Bogata are circa 2.000 de locuitori.

Snoop Dogg e gata să-și dea check-in pe bune în Bogata din județul Mureș, având o zi rezervată pentru deplasare în afara Bucureștiului. Însă, depinde doar de artist dacă o va face pe gratis sau nu. Până atunci, check this out!


Ce știm despre Bogota de Columbia

Bogota este cel mai mare oraș din Columbia și capitala acestei țări. Are o populație de peste 8 milioane de locuitori și a fost ridicată la o altitudine de peste 2.600 de metri.

În 1550, orașul intră sub ocupație spaniolă, devenind un punct strategic important și un avanpost al Imperiului Spaniol. La nu mai puțin de 260 de ani distanță, pe 20 iulie 1810, locuitorii orașului au hotărât că nu mai vor să trăiască sub ocupația spaniolă și s-au răsculat împotriva orânduirii. Deși revolta lor a fost înfrântă, această dată va rămâne în istoria poporului columbian drept una de mare însemnătate: ziua independenței Columbiei. În 1819, Simon Bolivar și Francisco de Paula aveau să elibereze definitiv orașul de ocupația spaniolă.

La 9 aprilie 1948, candidatul la președinția statului columbian Jorge Eliecer Gatain este asasinat în fața biroului său din Bogota. Atentatul va duce la cea mai mare revoltă populară din capitala țării, soldată cu peste 3.000 de morți și distrugeri însemnate doar în acea noapte. Revolta, botezată Bogotazo, va da naștere unei alte confruntări, la fel de sângeroase, care va dura zece ani. Perioada, cunoscută în epocă drept „La Violencia”, va fi marcată de conflicte sângeroase între grupări paramilitare sponsorizate de partidele politice cu scopul înlăturării adversarilor politici. 

Proteste în Bogota, februarie 2008. Columbienii au cerut armatelor revoluționare să pună capăt violențelor, care durează de 40 de ani 

Începând cu anii ‘70, Bogota a fost câmpul de bătălie al capilor cartelurilor de droguri din Columbia. Multe personalități din capitala Columbiei au fost asasinate de interlopii vremii. 

Azi, Bogota are farmecul ei și merită să fie vizitată, iar unul din punctele de atracție și simbol al capitalei este La Candelaria. E vorba de cel mai important cartier al orașului, situat în centrul localității. Este locul în care Simon Bolivar a scăpat de soldații imperiali, dar și locul în care eroina Policarpa Salavarrieta a fost executată. 

Plaza de Bolivar din Bogota

Aici sunt localizate Plaza de Bolivar și Palacio de Nanino, reședința oficială a președinților Columbiei. Bogota este foarte prietenoasă cu bicicliștii, deținând cea mai mare rețea de piste de biciclete din America Latină. În fiecare duminică, de la 7.00 dimineața la ora 14.00, multe străzi sunt închise traficului auto pentru a permite pietonilor și bicicliștilor să se relaxeze în propria citadelă. 

Bogota este locul de naștere al unor personalități cunoscute în toată lumea, iar printre acestea se numără: Juan Pablo Montoya (42 de ani) este un fost pilot de Formula 1; Juan Manuel Santos (66 de ani) este actualul președinte al Columbiei; Andres Cepeda (45 de ani) este un cântăreț și compozitor care a obținut patru discuri de platină cu albumul El carpintero; Catalina Sandino Moreno (37 de ani) este o actriță care a jucat alături de Charlize Theron, cu care a împărțit premiul Ursul de argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.   

Ce știm despre Bogata de Mureș

Comuna din Mureș avea 2.018 loucitori în 2011, conform datelor oficiale ale Recensământului populației. Comuna are în componență două sate, Bogata și Ranta și e populată în proporție de 57,6% de români (31,57% - maghiari, 9,56% - romi). Localitatea e situată la 44 de kilometri de Târgu Mureș și 74 de kilometri de Cluj-Napoca.

În aprilie 2016, comuna a găzduit festivalul „Jazz in the Park”, eveniment organizat la scurt timp după ce Snoop Dogg a făcut reclamă gratuită localității. Patru porci au fost scarificați pentru a hrăni cei peste 4.000 de vizitatori ai festivalului. 

Localnicii sunt foarte pricepuți în prepararea slăninei de porc, comuna fiind desemnată de trei ori la rând drept „locul în care se prepară cea mai gustoasă slăină din România”.

Comuna Bogata este locul de naștere al lui Iuliu Moldovan, medic român, membru corespondent al Academiei Române. Acesta a fost fondatorul școlii de igienă și sănătate publică din Cluj-Napoca. A trăit între 1882 și 1966.

Tot în Bogata s-a născut și Nicolae Vlăduțiu (1818 - 1872), avocat, preot greco-catolic și unul dintre conducătorii de marcă ai Revoluției din 1848 din Transilvania.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni