• PRO TV
  • Destinul tragic al femeilor care l-au iubit pe Alain Delon mai mult decât a fost el capabil

Destinul tragic al femeilor care l-au iubit pe Alain Delon mai mult decât a fost el capabil

Destinul tragic al femeilor care l-au iubit pe Alain Delon mai mult decât a fost el capabil

„Sunt un om creat pentru reprezentantele jumătății frumoase a omenirii. Nu am fost niciodată bărbatul unei singure femei”, este una dintre cele mai revelatoare dezvăluiri făcute vreodată de Alain Delon.

Alain Delon a iubit femeile, dar nu în maniera în care ele l-au iubit pe el. În viață primești atât cât dăruiești, iar starul cinematografiei franceze este, la apusul vieții sale, un om singur și bolnav. Iată care au fost femeile care au făcut o pasiune pentru el, dar care au fost mereu înlocuite cu „una  mai bună”.

Romy Schneider, actrița de care Alain Delon s-a îndrăgostit pe platourile de filmare ale peliculei Chiristine, a fost prima mare dragoste a marelui cuceritor francez. Pe numele ei real Rosemarie Magdalena Albach, actrița a început să joace în filme la vârsta de 15 ani, alături de mama ei. În 1958 se mută la Paris, unde este distribuită în rolul Christine Weiring. Pentru a juca în acest film, Romy a cerut să i se acorde liberate totală în alegerea partenerului de ecran, iar ea l-a ales pe Alain Delon.

Între ei s-a înfiripat o incredibilă poveste de dragoste, care a durat patru ani și jumătate. În decembrie 1963, cei doi au decis să rupă logodna pe care o făcuseră în martie 1959, după ce actrița a aflat că Alain are o relație cu altă femeie, căreia i-a promis că o ia de soție. Despărțirea de starul francez a afectat-o foarte mult pe Romy, dar actrița și-a refăcut viața cu Harry Meyen, un actor german cu care a făcut un băiat, botezat David. Nici mariajul cu Harry nu a ținut, cei doi divorțând în 1975. Pierzând copilul, care și-a urmat mama la Paris, Meyen s-a sinucis prin spânzurare patru ani mai târziu.

Citește șiEXCLUSIV Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon: Relația noastră a fost pasională și furtunoasă

Nici Romy nu a avut un destin mai bun, actrița suferind un stop cardiac în apartamentul ei, la 29 mai 1982. Înainte de a-și pierde viața, actrița a fost nevoită să-și înmormânteze fiul, care a murit la vârsta de 14 ani. Băiatul și-a secționat artera femurală în timp ce încerca să escaladeze un gard de sârmă ghimpată. Dispariția prematură a fiului ei a determinat-o să caute consolare în alcool, care i-a grăbit sfârșitul.

Christa Päffgen

Delon și Schneider formau poate cel mai reușit cuplu din Franța anilor ’60, însă actorul francez nu s-a mulțumit cu o singură femeie. În timpul relației sale cu Romy, starul a avut o aventură cu Christa Päffgen, o cântăreață germană cunoscută cu numele de scenă Nico. În urma relației pasagere a rezultat un băiat, pe care Alain Delon nu l-a recunoscut niciodată.

Această aversiune a actorului față de copilul ei a afectat-o cumplit pe Christa, care a căzut repede în patima drogurilor. Artista a murit la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac suferit în timp ce se deplasa cu bicicleta. În cădere s-a lovit la cap, iar hemoragia masivă pe care a suferit-o i-a fost fatală.

Nathalie Barthelemy

Născută Francine Canovas, viitoarea doamnă Delon a fost cunoscută și sub numele Nathalie Sand. Înainte să-l întâlnească pe actorul francez, Nathalie, actriță și fotomodel de origine marocană, a fost căsătorită cu Guy Barthelemy, căruia i-a dăruit o fetiță. Alain Delon începuse o relație cu Nathalie în timp ce era logodit cu Romy Schneider, pe care a lăsat-o după ce a decis să o ducă pe proaspăt divorțata Nathalie în fața altarului.

Cei doi s-au căsătorit în august 1964, cu o lună înainte de naștere copilului lor, Anthony Delon. Mariajul lor nu a durat decât patru ani, iar Nathalie a recunoscut că s-au certat încă din ziua în care s-au cunoscut. Ea era la fel de temperamentală ca și el și obișnuia să arunce în actorul francez cu ce-i cădea în mână. S-au despărțit în 1968 fiindcă el a găsit altă femeie. După divorț, Nathalie s-a mutat în America, unde locuiește și acum. Chiar azi, fosta doamnă Delon, care a acceptat sfatul actorului de a-i purta în continuare numele, împlinește 77 de ani.

Fiul ei, Anthony Delon, i-a urat La mulți ani pe Instagram.

Mireille Darc 

Mireille Christiane Gabrielle Aimee Aigroz este femeia pentru care Alain Delon și-a părăsit soția în 1968. Cei doi nu s-au căsătorit niciodată, însă au avut o relație care a durat 15 ani. Actriță și fotomodel, Mireille a suferit din cauza faptului că nu putea avea copii, dar acesta nu a fost un impediment pentru Delon, care aprecia la ea faptul că nu punea niciodată întrebări. Într-un interviu, Mireille declara că s-a vindecat de gelozie când l-a cunoscut pe Alain. 

În anii 80, Mireille a suferit o embolie cerebrală, afecțiune care le-a afectat relația. Actrița a simțit că Delon se îndepărtează tot mai mult de ea, pentru ca în 1982 cei doi să pună capăt unei relații pasionale de durată. Au rămas prieteni apropiați până la decesul ei, survenit în 28 august 2017, la vârsta de 79 de ani. Alain Delon a vegheat-o până în ultima clipă și a considerat-o femeia vieții lui.

„Ea a fost femeia vieții mele. Am fost atât de fericiţi împreună. Aveam totul împreună. Era totul pentru mine. Ea era jumătatea mea. Nu ne puneam întrebări, ne completam pur şi simplu”, a declarat Alain Delon, la scurt timp după moartea actriței, într-un interviu acordat publicației Paris Match.

Rosalie van Breemen

Ultima mare iubire din viața lui Alain Delon este Rosalie van Breemen, un fotomodel de origine olandeză cu care s-a întâlnit la Paris, în 1987. Cei doi au avut o relație care a durat 15 ani, însă nu s-au căsătorit niciodată. În schimb au făcut doi copii: Anouchka, născută în 1990, și Fabien, născut în 1994. S-au despărțit în 2002, când ea l-a părăsit, și au dus o bătălie dură pentru custodia copiilor. În final, ambii copii au rămas cu tatăl lor, în vreme ce Rosalie și-a găsit alinarea în brațele altui bărbat.

În același an s-a căsătorit cu omul de afaceri Alain Afflelou, însă relația lor nu a durat decât până în 2008. Un an mai târziu, Rosalie se căsătorește din nou, de data aceasta cu bancherul Robert Frank Agostinelli, cu care a stat până în 2013. După separare, Rosalie s-a refugiat în insula Sylt, din nordul Germaniei, unde lucrează la a treia sa carte. Locuiește singură, la fel ca și celebrul ei fost partener de viață.

În afară de cariera de fotomodel, Rosalie van Breemen este jurnalist și om de televiziune. Pe 2 august, Rosalie împlinește 52 de ani. Fiul ei, Fabien, a avut o perioadă grea, când s-a luptat cu dependența de marijuana. Deși era doar un adolescent, el și-a învinovățit părinții că nu au făcut nimic pentru a-l ajuta în viață. Vorbind de mama lui, Fabien dezvăluia într-un interviu că era adesea victimă a agresiunilor lui Alain Delon, dar că nu o compătimea.

„Mama mea a cunoscut violența din partea tatălului meu. Opt coaste rupte și nasul fracturat de două ori, dar a meritat-o. De fiecare dată cand era agresată de tata, mă gândeam că Dumnezeu o pedepsește pentru răutatea sa. Deși tata a fost violent doar cu mama, fratele meu Anthony și eu stiam foarte bine până unde poate ajunge cruzimea sa”, declara Fabien pentru 7sur7.be.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni