• PRO TV
  • EXCLUSIV Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon: Relația noastră a fost pasională și furtunoasă

EXCLUSIV Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon: Relația noastră a fost pasională și furtunoasă

EXCLUSIV Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon: Relația noastră a fost pasională și furtunoasă

Rosalie van Breemen, ultima mare iubire a actorului Alain Delon, a vorbit cu PROTV.RO despre relația sa cu starul cinematografiei franceze.

Rosalie van Breemen are 52 de ani, iar în urmă cu trei decenii era una dintre cele mai apreciate fotomodele ale Olandei. În aceeași perioadă l-a cunoscut pe marele Alain Delon, alături de care a petrecut 15 ani. Nu s-au căsătorit niciodată, dar au făcut doi copii care au călcat pe urmele părinților lor. Anouchka Delon (28 de ani), actriță, și Alain Fabien Delon (24 de ani), fotomodel și actor, trăiesc la Paris.

În 2001, Rosalie van Breemen s-a despărțit cu scandal de Delon, devenind prima femeie care îl părăsește efectiv pe fostul sex-simbol al cinematografiei franceze. Agresivitatea și violența partenerului ei au determinat-o să fugă de bărbatul după care toate femeile alergau ca să-i sară la gât.

În prezent, Rosalie van Breemen trăiește pe o insulă mirifică din Marea Nordului, Sylt, care aparține de landul german Schleswig-Holstein. E jurnalist freelancer, realizează emisiuni TV, documentare și show-uri de televiziune și trăiește din plin departe de agitația vieții mondene de la Paris. Într-o dimineață răcoroasă de vineri, Rosalie a acceptat să ne dezvăluie cum e viața ei fără Alain Delon


De când locuiești în Sylt și ce înseamnă acest loc pentru tine? 

„Trăiesc aici de mai mulți ani. E a doua mea țară și mă simt ca acasă. Tot ce mi-am dorit a fost ca cei doi copii ai mei să fie independenți și să nu locuiesc la Paris. Știam de această insulă încă din liceu, când am citit ceva de Thomas Mann. Și el a locuit pe această insulă, unde s-a stabilit ca să scrie o carte, dar nu a reușit să o facă din cauza sau datorită frumuseții insulei. La un moment dat am văzut o fotografie frumoasă cu insula într-o revistă germană. În final, în 2001, când eram în proces de separare cu Alain Delon, am fost să vizitez insula pentru câteva zile. După separare, în timpul celui de-al doilea mariaj, am fost în vacanță și am cumpărat o casă. Sunt fericită aici.”

FOTO: Rosalie van Breemen Facebook

„Nu mi-a plăcut niciodată agitația de la Paris. De câte ori mă duc în Franța sau în Olanda, jurnaliștii se înghesuie să mă fotografieze și eu nu suport asa. Aici, nimeni nu mă hărțuiește, nu mă deranjează la plajă. Îi văd și aici, știu că sunt paparazzi, dar îmi respectă spațiul privat. Știu că m-am rupt de lumea civilizată, dar am găsit aici liniștea pe care o căutam, deși nu evit să merg din când în când la Paris sau în Germania.”

Cât de des îi vezi pe Anouchka și Fabien? 

„Petrecem destul de mult timp împreună, vin de sărbători aici, în Sylt, iar eu mă duc să-i văd la Paris. Spre deosebire de anii trecuți, nu am nicio vagă idee ce voi face de Crăciun. Anul trecut, eu și Anouchka am fost împreună în această perioadă, iar fiul meu Alain Fabien a fost aici cu un an înainte. Sunt bineveniți și în acest an, însă au alte angajamente la Paris. Cel mai probabil eu voi petrece Crăciunul alături de prietenii pe care îi am aici.”

FOTO: Alain Fabien Delon Instagram/Anouchka Delon Instagram


Cum ai descrie, în câteva cuvinte, relația pe care ai avut-o cu Alain Delon?

„Nu mi-ar ajunge o carte pentru a descrie relația mea cu Alain Delon, dar dacă ar fi să spun pe scurt, m-aș rezuma la pasională și furtunoasă. Cred că am spus totul cu aceste două cuvinte.”

Rosalie van Breemen l-a cunoscut pe Alain Delon în 1987, la Paris. El i-a cerut atunci să facă parte dintr-un mic proiect video, care a fost prima ei apariție în fața camerelor de luat vederi. În 1990, Rosalie a dat naștere primului lor copil, Anouchka, pentru ca în 1994 să vină pe lume cel de-al doilea copil, Alain Fabien, care seamănă izbitor cu actorul. Pasiunea din relația lor s-a transformat rapid în furtună, Rosalie acuzându-l pe Delon de violență domestică.

Rosalie van Breemen și Alain Delon în anii '90

Într-un interviu acordat în 2013 ediției italiene a revistei Vanity Fair, Alain Fabien, pe atunci în vârstă de 18 ani, dezvăluia că Alain Delon era adesea violent cu el și cu mama lui, pe care o bătea. Atât el, cât și fratele său mai mare – Anthony Delon – au susținut că actorul i-a spart nasul lui Rosalie de două ori. „Nu l-am văzut niciodată pe tata bătând-o pe mama. Însă, am văzut-o pe mama întorcându-se după ce a fost bătută”, spunea Fabien. 

Cu alt prilej declara pentru Le Parisien: „Nu am fost un copil bătut, dar tatăl meu putea să țipe, să mă tragă de păr, să arunce vesela și să spargă ferestre”. În aceeași publicație, mai târziu, actorul a negat că a fost un tată violent, însă nu și că și-a lovit soția. În 2001, Rosalie van Breemen l-a anunțat că nu mai vrea să trăiască alături de el, devenind astfel prima femeie din viața lui care îl părăsește. În timpul procesului de separare, el i-a mărturisit că a înșelat-o.

Care a fost cea mai importantă lecție pe care Anouchka și Fabien au învățat-o din experiența de viață a părinților lor? 

„Cea mai importantă lecție pe care au învățat-o copiii mei... Ei bine, Anouchka și Alain Fabien mi-au spus de curând, de fapt mi-au reamintit ce-mi spuseseră cândva: Mamă, ești un exemplu pentru noi pentru că ai fost suficient de curajoasă pentru a te asigura că vom fi fericiți; pentru că ai ales să ai o viață emoțională mai bună și să nu renunți la ceea ce contează. Astfel, copiii mei au învățat că pentru mine e important să cred în valorile care contează, să lupt pentru ele, și dacă nu primesc nimic în schimb, să fiu curajoasă și să plec, nu să mă chinui și să fiu nefericită. Mi-au mulțumit mereu că am schimbat viața tuturor în bine.”

După separare, viața lor a devenit mai tumultuoasă decât era înainte. Începuse lupta pentru copii. „Când l-am părăsit, am decis ca Alain Fabien și Anouchka să petreacă timp egal cu părinții lor”, spune Rosalie. Însă, lucrurile nu au stat așa pentru mult timp. În septembrie 2010, Alain Delon a obținut custodia asupra fiului său, Alain Fabien, pe atunci minor, în detrimentul mamei. Rosalie a primit acceptul instanței de a-l vizita și de a petrece timp cu el în vacanțe.

Recent, Alain Delon a declarat că e gata să părăsească această lume, că face pregătiri de înmormântare. Ce înseamnă asta, cum te face să te simți?

„Din nefericire, niciunul dintre noi nu e nemuritor. Faptul că a anunțat asta nu mă miră, face parte din personalitatea sa, din genialitatea sa. Este persoana care a fost dintotdeauna. Pentru mine nu e nimic nou. Este ceva ce eu și copiii mei știm. Întotdeauna a avut această pasiune de a trăi și presiunea de a renunța, de a se retrage.”

Alain Delon și Rosalie van Breemen în 2012, la Săptămâna Modei de la Paris


Într-un fel, destinele voastre sunt încă legate. El trăiește singur la Paris, tu singură pe o insulă în Marea Nordului...

„Da, ai dreptate. Trăim cam aceeași viață. El trăiește împreună cu câinele lui, la Paris, eu cu câinele meu, la Sylt.”

Tot ce știe despre România: Nadia

„Ești primul român cu care am vorbit până acum. N-am fost niciodată în România și mă simt prost că nu știu prea multe lucruri despre această țară. Dar pot să vă spun un lucru, care e adevărat. Alain Delon este cel mai mare fan al Nadiei Comăneci”, a mărturisit Rosalie van Breemen.

Are două mariaje eșuate la activ

După separarea de Alain Delon, Rosalie van Breemen a încercat să-și refacă viața. În 2002 s-a căsătorit cu omul de afaceri Alain Afflelou, însă relația lor a durat doar șase ani. În 2009 l-a întâlnit pe bancherul Robert Frank Agostinelli, alături de care a trăit până în 2013.

Fotografii: Getty Images/Instagram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni