• PRO TV
  • Harvey Weinstein, acuzat că a hărțuit mai multe femei, a obținut în instanță dreptul de a face ceva fără precedent

Harvey Weinstein, acuzat că a hărțuit mai multe femei, a obținut în instanță dreptul de a face ceva fără precedent

Harvey Weinstein, acuzat că a hărțuit mai multe femei, a obținut în instanță dreptul de a face ceva fără precedent

Un judecător american le-a dat voie avocaților producătorului american Harvey Weinstein să includă în strategia apărării copii ale mailurilor unei femei care l-a acuzat de viol, scrie Variety. 

Judecătorul a precizat pentru BBC că mailurile vor putea fi, însă, folosite doar dacă avocații lui Weistein se angajează să nu menționeze numele femeii în moțiunea prin care urmează să ceară respingerea cazului penal.

Avocații lui Weinstein au spus că, prin intermediul corespondenței electronice dintre cei doi, vor să arate în instanță că femeia minte, de vreme ce mailurile respective arată că ea a rămas prietenă cu Wenistein încă patru ani după presupusul viol.

Avocatul lui Weinstein susține că producătorul a avut o relaţie consensuală de 10 ani cu victima. 

Folosirea corespondenței electronice într-un caz penal contravine, totuși, unui alt set de legi, care protejează secretul corespondenței electronice, precizează Variety, prin urmare decizia ar urma să fie una fără precedent.

BBC scria, în urmă cu aproape o lună, că fostului producător Harvey Weinstein i-au fost aduse noi acuzații.

Procurorii din Manhattan, citați de BBC, au spus că toate capetele noi de acuzare fac referire la incidente petrecute în în anul 2006. Ei au spus atunci că e vorba de una dintre cele mai grave agresiuni sexuale care există în codul Penal din New York și că anchetele vor continua.

La începutul lunii iunie, când a fost reținut, apoi eliberat pentru o cauțiune de un milion de dolari, Weinstein a pledat nevinovat. 

Context: peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. 

Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a pledat nevinovat în fața instanței și a negat public acuzațiile aduse, însă este, în acest moment, subiectul mai multor anchete care se desfășoară în mai multe orașe din Statele Unite și Europa. Printre acestea se numără și New York, Londra și Los Angeles.

Producătorul a făcut tratament pentru dependenţa de sex în ultima perioadă și va fi închis dacă e găsit condamnat.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni