• PRO TV
  • Arnold Schwarzenegger, abuzat în copilărie de tatăl său

Arnold Schwarzenegger, abuzat în copilărie de tatăl său

Arnold Schwarzenegger, abuzat în copilărie de tatăl său

Înainte de a deveni un star al cinematografiei de la Hollywood, Arnold Schwarzenegger a trecut prin clipe grele care l-au marcat pe viață

Cu mult în urmă de a deveni un star de acțiune la Hollywood, Schwarzenegger a avut o copilărie plină de năbădăi, alături de un tată dur care spune el, l-a motivat suficient pentru a ajunge ceea ce este astăzi. 

A câștigat numeroase premii în cariera sa, ba chiar de mai multe ori titlul de Mr Olympia. A fost un om de afaceri de succes, a emigrat din Austria în Statele Unite, loc unde și-a început și cariera de actor. 

Acum are frumoasa vârstă de 71 de ani și rămâne o icoană iubită a marilor ecrane dar și o întruchipare vie a visului american. Ca mulți alții, actorul a recunoscut că tatăl său a fost modelul în viață pe care și-a dorit să-l urmeze, să-l cinstească și să-l facă mândru. Arnold susține că mai degrabă decât cuvinte frumoase și gesturi de afecțiune a primit tărie și duritate din partea tatălui, care veteran de război i-a influențat educația prin forță fizică și violență. 

Un produs al timpului sau, Gustav Schwarzenegger, tatăl acestuia, s-a născut în Austro-Ungaria în anul 1907. Ca mulți bărbați din acea vreme, acesta a servit armata în perioada interbelică, între timp devenind polițist. În timpul cel de-al doilea război mondial a fost membru al partidului nazist și un susținător înfocat al acestui regim. 

Într-un interviu acordat lui Fortune în 2004, Arnold a recunoscut că a suferit foarte mult în copilărie, fiind abuzat de către tatăl sau, Gustav. 

"Mă trăgea des de par. Am fost lovit cu curele. Mulți dintre copiii de vârsta mea eram supuși la altfel de tratamente din partea părinților. Asta era mentalitatea Germano-Austriacă."

Cu multe traume și cu o adolescență destul de zbuciumată, Arnold a confesat în același interviu că nu-și urăște tatăl, ba chiar îi mulțumește că i-a dat curajul de a se autodepăși. Actorul povestește că de fiecare dată când primea bătaie sau diferite corecții își dorea din ce în ce mai mult să devină "cineva", să ajungă undeva sus, să devină bogat, faimos și să scape de tot ceea ce-l înconjura la acea vreme. 

Nu a participat la funerariile tatălui sau, însă nu din ura, ci din alte motive. Celebrul actor a spus că poate aprecia un om deși în anumite circumstanțe l-a traumatizat, făcând referire la tatăl sau. 

Prin dăruirea sa pentru culturism, Arnold a reușit să obțină un anumit grad de faimă și avere la vremea respectivă, fapt ce i-a permis să se lanseze apoi în actorie dar și în politică. 

Este important să reținem că abuzul nu este niciodată un lucru pozitiv și automat nu poate conduce la lucruri pozitive, poate afecta psihicul unui copil și-l poate lăsa cu traume pe viață. Exsta totuși și cazuri în care o traumă te poate motiva să progresezi, însă în rare cazuri. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni