• PRO TV
  • Viața incredibilă a Arethei Franklin: la 14 ani avea deja doi copii

Viața incredibilă a Arethei Franklin: la 14 ani avea deja doi copii

Viața incredibilă a Arethei Franklin: la 14 ani avea deja doi copii

Dispariția reginei muzicii soul a întristat milioane de fani din întreaga lume. Aretha Franklin a lăsat în urmă o moștenire muzicală fără egal și o viață presărată cu momente tensionate.

Aretha Franklin a beneficiat de o educație creștină fără cusur încă din primii ani de viață, dar asta nu a împiedicat-o să apuce pe cărări greșite. Cântăreața a născut primul ei copil la vârsta de 12 ani și zece luni, în urma unei relații precoce cu un coleg de școală. Vestea sarcinii a fost un șoc pentru familia ei, care nu concepea ca Aretha să facă avort. Clarence, botezat după tatăl lui, a venit pe lume la 28 ianuarie 1955 și a fost repede preluat în grijă de străbunica lui, bunica Arethei.

Artista nu a vorbit mai deloc despre această perioadă întunecată din viața ei, considerând aceste aspecte mult prea intime. Însă, la doi ani după această experiență, Aretha avea să o „comită” din nou. Pe 22 ianuarie 1957 îl aducea pe lume pe al doilea ei fiu, Edward. Tânăra Aretha, pe atunci în vârstă de 14 ani și zece luni, se afla în fața unei dileme colosale: să abandoneze visul de a cuceri cele mai mari scene ale lumii sau să-și abandoneze copiii? A ales a doua variantă, băieții ei trecând sub tutela sorei ei, Erma și a bunicii sale, Rachel.

Aretha, alături de cel de-al doilea fiu, Edward (dreapta), și bunul ei prieten Willie Wilkerson

Cei doi băieți, crescuți de două „bunicuțe”, au preluat numele de fată al mamei lor, pe care o vedeau destul de des. O tânără artistă în plină afirmare, dar cu doi copii după ea, Aretha Franklin acceptă să se căsătorească în 1961, la vârsta de 19 ani. Soțul ei, Ted White, era un bărbat pe care l-a cunoscut la o petrecere care a avut loc în casa părintească în 1954. Relația lor a fost una toxică, presărată cu violențe din partea unui soț autoritar și agresiv. S-au despărțit în 1969, deși cu cinci ani în urmă se născuse primul lor copil, al treilea al Arethei, Ted White junior.

Aretha a fost cea care l-a lansat în muzică pe fiul ei, Teddy fiind invitat adesea să cânte la chitară îm show-urile ei. Mai târziu, el s-a lansat în lumea muzicală sub numele Teddy Richards.

Teddy Richards a vrut să aibă propriul nume în muzică


După divorțul din 1969, Aretha și-a găsit alinarea în brațele managerului Ken Cunningham. Relația lor a fost binecuvântată cu încă un copil, în 1970. Kecalf Cunningham a devenit astfel al treilea băiat al Arethei făcut în afara căsătoriei.

Cel de-al patrulea băiat al Arethei, Kecalf, împreună cu artista și cu soțul ei de atunci, Glynn Turman. În dreapta, Kecalf e la aniversarea de 72 de ani a mamei sale

Opt ani mai târziu, Aretha Franklin s-a căsătorit cu actorul Glynn Turman. Ceremonia a avut loc la 11 aprilie 1978, în biserica păstorită de tatăl artistei. Noul ei soț avea și el trei copii dintr-o căsnicie anterioară, motiv pentru care artista a devenit mama lor vitregă. Cei doi nu au avut copii împreună și s-au despărțit în 1984. După această ruptură, Aretha Franklin și-a dat seama că nu a făcut cele mai bune alegeri în viață. Dragostea vieții ei, Willie Wilkerson, i-a scăpat printre degete de două ori. Cei doi și-au făcut chiar și planuri de nuntă în 2012.

Cântăreața a mărturisit într-un interviu pentru People Magazine că a acceptat cererea în căsătorie și că se pregătesc de party în Miami Beach. Din motive pe care doar cei doi le cunosc, evenimentul a fost anulat.

Citește și: Șapte momente memorabile cu Aretha Franklin, artista care l-a făcut pe Obama să plângă

Aretha Franklin a murit pe 16 august 2018, la reședința ei din Detroit, la vârsta de 76 de ani. Regina muzicii soul suferea de cancer pancreatic, diagnostic confirmat de medicul ei după tragica sa moarte. Aretha nu a lăsat un testament, motiv pentru care averea sa, estimată la 80 de milioane de dolari, ar trebui să fie împărțită în mod egal moștenitorilor ei legali, cei patru copii ai ei.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni