• PRO TV
  • Aretha Franklin, înmormântată în sicriu poleit cu aur în valoare de 25.000 de dolari

Aretha Franklin, înmormântată în sicriu poleit cu aur în valoare de 25.000 de dolari

Aretha Franklin, înmormântată în sicriu poleit cu aur în valoare de 25.000 de dolari

Regina muzicii soul își va dormi somnul de veci în Cimitirul Woodlawn din Detroit. Aretha Franklin va fi înmormântată vineri, 31 august, într-un sicriu poleit cu aur.

Mii de admiratori ai Arethei Franklin și-au luat rămas bun de la regina muzicii soul, în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc marți dimineață la Muzeul Istoriei Afro-Americane „Charles H. Wright” din Detroit. Trupul ei a fost depus în interiorul clădirii, într-un sicriu poleit cu aur de 24 de karate care a costat 25.000 de dolari. Timp de două zile, americanii pot veni aici pentru a o vedea pe artistă pentru ultima dată. Vineri, Aretha Franklin va fi înhumată în Cimitirul Woodlawn, în prezența familiei și prietenilor apropiați.

Aretha Franklin va fi depusă în același loc în care se găsesc rămășițele pământești ale tatălui, ale fratelui și ale celor două surori ale sale, Carolyn și Erma Franklin. Înainte de înmormântare, o ceremonie de rămas bun va fi organizată în acea dimineață la Grater Grace Temple. În cadrul acestui eveniment, Chaka Khan, Jennifer Hudson și Stevie Wonder au fost invitați să cânte la căpătâiul regretatei artiste. De la ceremonie nu vor lipsi nici foștii președinți ai Statelor Unite ale Americii Bill Clinton și Barack Obama.

Aretha Franklin s-a stins din viață pe 16 august 2018, în casa sa din Detroit. Avea 76 de ani și suferea de cancer pancreatic. Regina muzicii soul a avut o viață zbuciumată, fiind nevoită să se maturizeze înainte de vreme. La vârsta de 14 ani avea deja doi copii, iar cariera ei muzicală a fost una cu suișuri și coborâșuri. În ciuda obstacolelor, Aretha Franklin a reușit să se afirme pe plan mondial, deși în toată cariera ei de 60 de ani nu a susținut niciun concert în afara continentului nord-american.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni