• PRO TV
  • Spionul James Bond a existat în realitate, fiind un erou de război. Cum arăta acesta

Spionul James Bond a existat în realitate, fiind un erou de război. Cum arăta acesta

Spionul James Bond a existat în realitate, fiind un erou de război. Cum arăta acesta

Recent, o familie de britanici a dezvăluit un secret bine păstrat din timpul războiului. 

Bunicul lor a fost un spion adevărat, pe nume James Bond, care i-a servit drept sursă de inspirație scriitorului Ian Fleming.

Stephen Phillips, nepotul lui James Charles Bond, crede că Fleming și-a botezat celebrul personaj după bunicul său. Phillips a descoperit trecutul secret al realului James Bond după ce a intrat în posesia unor documente din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care până recent figurau ca acte oficiale confidențiale.
 

Citește și: James Bond l-a facut un sex simbol, dar nu a fost intotdeauna atat de atragator. Transformarea uriasa a lui Daniel Craig

Actele arată cu fostul muncitor din Swansea era, de fapt, membru al departamentului de elită Special Operations Executive, unde a lucrat în misiuni conduse chiar de Fleming.

Acum, nepotul Stephen Phillips (52 de ani) spune: ”În familia mea, a existat întotdeauna o curiozitate enervantă privind numele lui și posibila legătură cu Ian Fleming. Când eram copii, ni se spunea să nu întrebăm niciodată despre armată și despre ceea ce a făcut bunicul în război ori pe unde a luptat. Nu am știut niciodată motivul. Abia în 2014, am aflat despre trecutul lui tataie în armată”.

James Bond a murit în 1995, la vârsta de 89 de ani, fără să dezvăluie niciodată familiei trecutul său.

”Într-unul dintre documente am descoperit un act oficial semnat de bunicul James Bond pe 3 iunie 1944, cu trei zile înainte de Ziua Z. Pot doar să presupun că, la acel moment, el se afla în spatele liniilor inamice. Bunicul era spion, iar în 1942, Ian Fleming a format o echipă de elită pentru o misiune rămasă și acum secretă. Bunicul era unul dintre cei șase membri ai echipei. Inima mea este plină de mândrie. Tipii aceia au fost eroi”, mai spune nepotul realului James Bond.

Foto: Getty

Fleming, care a murit în 1964, a pretins că James Bond a fost numit după un ornitolog american, spunând că a dorit un ”nume simplu, direct” pentru superspionul său, însă nepotul Stephen Phillips crede că scriitorul a vrut să protejeze adevărata identitate a lui James Bond.

Vedeți aici cum arăta adevăratul James Bond, sursa de inspirație pentru legendarul spion.  

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni