• PRO TV
  • Maria Zvinca, din ”Viața bate vlogul”, dezvăluiri dramatice. A rămas însărcinată la 16 ani

Maria Zvinca, din ”Viața bate vlogul”, dezvăluiri dramatice. A rămas însărcinată la 16 ani

Maria Zvinca, din ”Viața bate vlogul”, dezvăluiri dramatice. A rămas însărcinată la 16 ani

În cel de-al treilea episod al serialului marca protvplus.ro, ”Viața bate vlogul”, Maria Zvinca deschide un subiect încă tabu în societatea românească, dezvăluind ce înseamnă să ramâi însărcinată la 16 ani.

Cu o poveste care ar putea rivaliza cu subiectul dramei lui Cristian Mungiu, ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, Maria Zvinca își deschide sufletul în fața prietenilor ei vloggeri, Emil Rengle, Alpaca, Mimi, Levin, Radu Constantin, Miru, Robert Ionescu, vorbind pentru prima oară despre întâmplarea care i-a marcat adolescența: o sarcină nedorită, urmată de un avort traumatizant. ”În cazul meu, au fost trei metode de precauție care au eșuat. Anticoncepționalele, prezervativele și pastila de după”.La doar 16 ani, Maria s-a trezit, brusc, într-o situație fără ieșire. Trăind într-un orășel de provincie, în care toată lumea știe ce face toată lumea, fiindu-i frică să le spună părinților ce i se întâmplă, ori măcar iubitului sau prietenelor apropiate, Maria a luat hotărârea să rezolve singură problema. ”Grija mea cea mai mare era să scap. Trebuie să scap de chestia asta. Eu habar nu aveam cum urmează să se întâmple. Nu eram deloc documentată”.

Din cauza vârstei, medicii din spitalele din împrejurimi au refuzat să-i facă întrerupere de sarcină fără acceptul unui părinte, așa că Maria a găsit o soluție de compromis.

În condițiile în care 90% dintre adolescente se confruntă cu teama de a nu rămâne însărcinate sau chiar cu o sarcină nedorită, Maria și prietenii săi din serialul ”Viața bate vlogul”, de pe protvplus.ro, își doresc că aceste dezvăuiri ale lor să ajungă până la Ministerul Educației, care să regândească serios programa educației sexuale din școli. 

Experiența Mariei Zvinca este doar cu atât mai relavantă cu cât, conform datelor furnizate de Institutului Național de Statistică în 2016, în România, peste 22.000 de nașteri provin, anual, de la mame minore, aceasta însemnând 10% din totalul nașterilor dintr-un an și un nedorit prim-loc în UE.
 

Jador, in lacrimi de Valenties Day - Trending Review cu Daragiu - Episodul 16

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni