• PRO TV
  • Asta-i bună! Ce ar face Schwarzenegger dacă s-ar putea întoarce în timp ca Terminator

Asta-i bună! Ce ar face Schwarzenegger dacă s-ar putea întoarce în timp ca Terminator

Asta-i bună! Ce ar face Schwarzenegger dacă s-ar putea întoarce în timp ca Terminator

Arnold Schwarzenegger a ținut un discurs răsunător în Polonia, la o conferință mondială a Națiunilor Unite.

Marele actor, fost guvernator al Californiei, a participat la conferința Națiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice. Arnold a fost invitat să susțină un discurs și a profitat de ocazie pentru a-l critica din nou pe președintele Donald Trump pentru că a scos SUA din acordul de la Paris. Schwarzenegger l-a numit pe Trump „nebun” în idiș și a explicat că ar fi călătorit în timp pentru a stopa utilizarea combustibililor fosili. 

„Cel mai mare rău sunt combustibilii fosili: cărbunele, benzina, gazele naturale. Dacă nu am fi apucat-o în această direcție, și am fi folosit altă tehnologie, ne-ar fi fost mult mai bine acum”, a spus actorul la conferința care a avut loc la Katowice, în Polonia.

Pentru a demonstra că nu e doar un susținător închipuit al energiei nepoluante, Arnie le-a mărturisit jurnaliștilor de la Associated Press că și-a transformat cele trei vehicule Humvee pe care le deține astfel încât să fie alimentate cu hidrogen, curent electric și biocombustibil. 


Citește și: Arnold Schwarzenegger, invitat în România. Zece motive pentru care nu ar trebui să stea pe gânduri
Totodată, pentru a nu încuraja creșterea în exces a animalelor, Schwarzenegger consumă preparate din carne doar de trei ori pe săptămână. 

„Poate sunt delicioase, dar cred că ar trebui să ne gândim la planetă și la poluare înainte să mâncăm. Așa că nu mai mănânc carne patru zile pe săptămână. Și, în final, poate voi reuși să ajung la șapte zile”, a spus actorul, care se referă în special la carnea de vită.

Carnea de vită este cunoscută drept unul dintre cei mai mari poluatori de pe glob. Pentru producerea unui kilogram de carne de vită sunt necesari 16.000 de litri de apă, dar nu aceasta este cea mai mare îngrijorare. Un număr mare de bovine la nivel mondial înseamnă o cantitate impresionantă de metan eliberată în atmosferă prin fecalele animalelor. Un studiu recent realizat în Marea Britanie a scos la iveală că o cireadă de 200 de vaci emite anual o cantitate de metan echivalentă cu dioxidul de carbon degajat de un automobil care a ars 21.400 de litri de benzină.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni