• PRO TV
  • O specie de amfibian va purta numele lui Donald Trump. Asemănarea cu președintele e izbitoare, spune cel care a ales numele

O specie de amfibian va purta numele lui Donald Trump. Asemănarea cu președintele e izbitoare, spune cel care a ales numele

O specie de amfibian va purta numele lui Donald Trump. Asemănarea cu președintele e izbitoare, spune cel care a ales numele

O nouă specie de amfibian a primit un nume inspirat de președintele american Donald Trump. 

Amfibianul descoperit de cercetători trăiește în Panama, nu are membre, e orb și își trăiește mare parte din viață cu capul îngropat în pământ, scrie CNN.

Drepturile de numire a noii specii au fost scoase la licitație pentru a strange bani pentru o organizație non-guvernamentală, Rainforest Trust, care se ocupă cu protejarea pădurilor tropicale.

Numele „Dermophis donaldtrumpi” a fost ales de Aidan Bell, președintele companiei EnviroBuild, care a plătit aproximativ 20.000 de euro pentru dreptul de a boteza această specie de amfibian. 

Bell a declarat în presa internațională că abilitatea amfibianului de a-şi îngropa capul în nisip corespunde cu abordarea lui Donald Trump în ceea ce priveşte încălzirea globală.

„Asemănarea e izbitoare. Această creatură oarbă reflectă foarte bine viziunea deloc strategică pe care preşedintele Donald Trump a demonstrat-o în mod constant faţă de schimbările climatice.", a spus Bell.

Aceasta nu e prima creatură care primește numele președintelui american. În urmă cu un an și o molie (al cărei semn distinctiv e o coroană galbenă, foarte asemănătoare cu părul lui Trump) a primit numele „Neopalpa donaldtrumpi”.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni