• PRO TV
  • Gaga despre scandalul R. Kelly: „Am încercat toată viața să îmi șterg din cap episodul. E vremea să recunosc”

Gaga despre scandalul R. Kelly: „Am încercat toată viața să îmi șterg din cap episodul. E vremea să recunosc”

Gaga despre scandalul R. Kelly: „Am încercat toată viața să îmi șterg din cap episodul. E vremea să recunosc”

Cântăreața, în vârstă de 32 de ani, care a colaborat în 2013 cu R. Kelly (52 de ani) pe piesa „Do What You Want (With My Body)”, a dezvăluit motivul pentru care a colaborat cu artistul, în contextul uriașului scandal în care e implicat acesta. 

Gaga a spus într-un interviu că a decis să șteargă de pe iTunes piesa pentru care a colaborat cu R. Kelly și a detaliat motivul pentru care a ales să lucreze cu el, deși știa că e acuzat că de-a lungul anilor ar fi abuzat sexual mai multe femei, marea majoritate minore.

„Le susțin 100% pe femeile care îl acuză. Știu că suferă foarte mult și cred că mărturiile lor ar trebui să fie luate foarte în serios. Acuzațiile care i se aduc sunt înfiorătoare.”, a spus Gaga.

Cântăreața, care la rândul ei a fost victima unui viol pe când avea 19 ani, a mai spus că piesa cu R. Kelly a apărut într-o vreme „foarte întunecată” din viața ei.

„Tocmai pentru că și eu am fost victima unui abuz de nedescris, intenția mea nu a fost nicidecum de a ignora acuzațiile care i se aduc sau să promovez un violator. [...] În acea perioadă eram încă foarte furioasă pentru ceea ce mi s-a întâmplat, deci colaborarea cu el a venit într-o perioadă foarte grea a vieții mele, în care încercam să mă auto-distrug, de fapt. [...] Faptul că am decis să colaborez cu el și să numesc colaborarea cu el Do What You Want (With My Body) arată cât de twisted și de întunecată era judecata mea la acea vreme.”, a spus Gaga.

În videoclipul piesei (care a fost șters de peste tot) R. Kelly joacă rolul unui doctor care visează la femeia întinsă pe masa de operație din fața lui, interpetată de Gaga. La un moment dat, cântărețul începe să și atingă fața și mâinile femeii anesteziate. În tot acest timp, el cântă: „Do what I want, want I want with your body" ("Fac ce vreau, ce vreau cu corpul tău", n.r.). Regizorul videoclipului inițial a fost Terry Richardson, un foarte cunoscut fotograf de modă, acuzat, la rândul lui, că ar fi violat foarte multe fotomodele cu care a lucrat de-a lungul timpului. Richardson a căzut în dizgrație după ce a fost acuzat public de viol, în urmă cu câțiva ani. De el s-a delimitat public inclusiv revista Vogue, care nu mai dorește să lucreze cu el. 

„Dacă aș putea să mă întorc în timp, mi-aș spune să nu colaborez cu el. Asta nu e o scuză, desigur. Îmi pare rău că nu m-am alăturat din start celor care l-au condamnat public. Până nu ți se întâmplă ție, nu știi cum e... ”, a continuat Gaga, făcând referire la Till This Happens To You, o piesă în care povestește tot despre abuzul pe care l-a suferit la 19 ani.

„Am încercat toată viața să îmi șterg din cap episodul. Nu am spus nimănui. E vremea să recunosc. [...] Aveam o durere atât de mare în capul meu și nimeni nu știa. Și când nu s-a mai putut, când nu am mai avut unde să ascund acel episod de mine însămi, a fost ca și cum m-aș fi întâlnit cu un monstru. A fost nevoie de multă terapie ca să învăț că pentru a vindeca trauma, pentru a face ca acel monstru să dispară trebuie să stau față în față cu el.”, a mai povestit ea.

Gaga a mai spus că și acum are atacuri de panică și că a dezvoltat o formă severă de anxietate în urma episodului.

Declarațiile ei au venit într-un moment în care fanii au acuzat-o că nu se delimitează public de colaborarea cu el și că nu le susține pe femeile care îl acuză, cu atât mai mult cu cât ea însăși e o victimă.

Într-o întorsătură ironică a lucurilor, aproape toți cei care au condamnat public comportamentul lui R. Kelly sunt bărbați. Printre celebritățile care l-au condamnat public pe cântăreț se află și Meek Mill, Chance The Rapper, Ne-Yo și John Legend. 

„Pentru toți cei care spun că mă admiră pentru că am ieșit public cu asta... Oameni buni, a fost o decizie ușoară și nu sunt nici pe departe un erou. Eu le cred pe femeile care l-au acuzat și nu vreau ca industria noastră să protejeze un violator.”, a spus Legend. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni