• PRO TV
  • Producătorul filmelor Rambo și Terminator a murit la vârsta de 74 de ani. Mesajul lui Arnold

Producătorul filmelor Rambo și Terminator a murit la vârsta de 74 de ani. Mesajul lui Arnold

Producătorul filmelor Rambo și Terminator a murit la vârsta de 74 de ani. Mesajul lui Arnold

András György Vajna, cineast maghiar cu cetățenie americană, s-a stins din viață duminică, la reședința sa din Budapesta.

András György Vajna, cunoscut în lumea filmului de peste Ocean sub numele Andrew G. Vajna, s-a luptat mai mulți ani cu o boală grea, au anunțat reprezentanții Hungarian National Film Fund, citați de publicația nytimes.com. Familia sa nu a divulgat deocamdată care este boala care i-a adus sfârșitul, dar actori și oameni importanți din industria cinematografică au transmis mesaje de condoleanțe.

Arnold Schwarzenegger, care a lucrat cu Vajna la producția filmelor Total Recall, Terminator 3: Rise of the machines și Terminator Salvation, a postat duminică un mesaj pe Twitter.

„A demonstrat că nu ai nevoie de studiouri pentru a face filme mari. Avea o inimă imensă și era unul dintre cei mai generoși oameni din jur. Îmi va lipsi”, a scris starul filmelor de acțiune.

Și Sylvester Stallone, care a colaborat cu producătorul maghiar la filmele Rambo 1, Rambo 2 și Rambo 3, i-a adus un ultim omagiu lui Vajna.

„O zi foarte tristă. Producătorul Andy Vanya, omul care a făcut Rambo posibil, a murit azi. Am iubit curajul acestui om – un pionier. A crezut că putem face First Blood când nimeni altcineva nu credea că e posibil. Asta chiar mi-a frânt inima”, a scris Sly pe Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on


Un mesaj pentru familia sa a venit și din partea prim-ministrului maghiar Viktor Orban, care l-a declarat pe Vajna „cel mai mare producător de film pe care l-a dat Ungaria”.

András György Vajna era un om foarte iubit în țara natală, dar și peste hotare. În Ungaria deținea mai multe posturi TV și de radio. Conform Forbes, cineastul acumulase o avere de 240 de milioane de dolari, mare parte din cariera sa în lumea filmelor de la Hollywood.Main photo: Terminator fans

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni