• PRO TV
  • Familia lui Michael Jackson a dat în judecată un post TV și a cerut daune de 100 de milioane $

Familia lui Michael Jackson a dat în judecată un post TV și a cerut daune de 100 de milioane $

Familia lui Michael Jackson a dat în judecată un post TV și a cerut daune de 100 de milioane $

Scandalul se extinde și ajunge la tribunal. Familia lui Michael Jackson a chemat în judecată postul HBO, cu două săptămâni înainte de lansarea oficială la TV a documentarului rușinos despre megastar.

Reprezentanții Regelui muzicii pop, care îi administrează averea, moștenirea și se ocupă cu păstrarea imaginii lui Michael Jackson, au deschis un proces, joi dimineață, la Curtea Supremă de Justiție din Los Angeles. Administratorii postului de televiziune HBO sunt partea pârâtă, iar acuzațiile vizează încălcarea unei înțelegeri contractuale dintre cele două părți, care datează din anii ’90.

Conform documentelor depuse la dosar, citate de eu.usatoday.com, postul TV a încălcat un contract din 1992, prin care se angaja să nu-l denigreze pe Michael Jackson. Înțelegerea dintre cele două părți viza și acțiuni ulterioare turneului din 1992 – Dangerous – pe care, spune familia megastarului, postul le-a încălcat.

Miza acestui scandal este încercarea familiei Jackson de a bloca difuzarea documentarului Leaving Neverland, programată în două zile succesive, la 3 și 4 martie 2019. Filmul, lung de patru ore, prezintă povestea unor tineri care susțin că au fost molestați și agresați sexual de Michael Jackson la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90.

Potrivit procesului deschis la Curtea Supremă de Justiție din Los Angeles, realizatorii documentarului au folosit imagini din timpul concertelor din 1992, încălcând astfel promisiunea de a nu-l prezenta niciodată pe Michael într-o ipostază compromițătoare.

Avocații familiei Jackson spun că în instanță vor fi cerute daune colosale, care pot depăși 100 de milioane de dolari, pentru grave prejudicii de imagine aduse megastarului și moștenirii sale.

Documentarul a fost primit cu ovații la Festivalul Sundance, unde a avut premiera mondială. Publicul de la festival a apreciat curajul celor doi tineri, Wade Robson și James Safechuck, care au ieșit public și au declarat că au fost molestați în repetate rânduri de cel care a fost declarat cel mai mare star pop al planetei.

Însă, cei mai mulți fani ai lui Michael Jackson au primit cu indignare mărturiile celor doi, pe care i-au și amenințat cu moartea pentru dezvăluirile făcute.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni