• PRO TV
  • Kim Kardashian a cerut abolirea pedepsei cu moartea. „Un om nevinovat poate fi executat oricând”

Kim Kardashian a cerut abolirea pedepsei cu moartea. „Un om nevinovat poate fi executat oricând”

Kim Kardashian a cerut abolirea pedepsei cu moartea. „Un om nevinovat poate fi executat oricând”

Starleta americană se implică tot mai mult în reformarea sistemului de justiție din America. Kim Kardashian consideră că pedeapsa cu moartea este o barbarie care ar trebui eliminată.

În 2018, Kim Kardashian a făcut turul închisorilor din California pentru a afla poveștile de viață ale deținuților, printre care și persoane condamnate la scaunul electric. Vedeta consideră că pedeapsa cu moartea ar trebui abolită în California și a declarat că susține demersul guvernatorului Gavin Newson.

„În ultimul an m-am documentat în legătură cu sistemul judiciar. Am vizitat închisori, m-am întâlnit cu foști deținuți și am ajutat în anumite cazuri în care oamenilor li s-a făcut o nedreptate, inclusiv în două cazuri de pedepse cu moartea”, a anuțat Kim Kardashian pe Twitter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Fotomodel și femeie de afaceri, Kim Kardashian e de părere că pedeapsa cu moartea este crudă și de multe ori sunt trimiși la moarte oameni condamnați pe nedrept. 

Prejudecata rasială și nedreptatea sapă adânc în sistemul de justiție, mai ales când vine vorba de pedeapsa capitală. Și nu ar trebui să acceptăm riscul ca o persoană nevinovată să fie executată. Sper că putem găsi soluții mai bune care se concentrează mai mult pe vindecarea traumelor suferite de victime și care pun accentul pe dreptate și justiție”, a spus vedeta. 

În mai 2018, ea a fost primită de Donald Trump la Casa Albă. Cei doi au discutat despre reformarea sistemului judiciar.

Kardashian s-a declarat susținătoare a guvernatorului statului California, Gavin Newson, care a amânat executarea pedepsei cu moartea în cazul a 737 de deținuți condamnați definitiv.

Nu e prima oară când Kim Kardashian intervine pentru îndreptarea inechităților din sistemul de justiție american. În 2018, vedeta l-a convins pe președintele Donald Trump să comute pedeapsa cu închisoarea pe viață primită de o femeie pentru infracțiuni fără violență, scrie pagesix.com.

În același an, Kim Kardashian a intervenit și pentru un bărbat, Chris Young, condamnat la închisoare pe viață pentru posesie de cocaină și marijuana. De asemenea, vedeta a promis că îi va plăti acestuia chiria, după eliberare, vreme de cinci ani. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni